Mituri asociate cu dietele de slabire

Mituri asociate cu dietele de slabire
Mituri asociate cu dietele de slabire

Multe dintre informatiile legate de sanatate, pe care credem ca le cunoastem, se dovedesc a fi mituri. Acestea sunt transmise din generatie in generatie si sunt considerate ca fiind reale, iar uneori si specialistii contribuie la propagarea datelor false. In era digitala, poate fi greu sa separam sursele de incredere, iar legendele urbane nu fac decat sa starneasca si mai multa confuzie.

Dietele si exercitiile fizice sunt prioritare atat pentru femei, cat si pentru barbati. Succesul unui regim de slabire poate fi o reala provocare atunci cand sunt nascocite diferite mituri, care circula din ce in ce mai mult. Iata doar cateva dintre aceste informatii false.

Mit: Dormi mai putin, faci mai mult sport si slabesti

Un somn linistit si odihnitor este crucial in efortul de a slabi.

Multe persoane se priveaza de odihna necesara, iar cei ce practica sport sunt frustrati de lipsa progresului. Nu intelegem, de fapt, cat de important este somnul in incercarea de a slabi.

Depunerile de grasime sunt eliminate in timpul unui somn profund, relaxant. Desi facem exercitii fizice in timpul zilei, rezultatele nu se vad imediat. Beneficiile apar totusi pe timp de noapte, prin activitatea hormonala, deoarece secretiile hormonale sunt la nivelul maxim in timp ce dormim.


Daca suferim de insomnii sau daca somnul este intrerupt, descreste aceasta secretie de hormoni, ceea ce duce la incetinirea procesului de slabire, chiar daca facem mult sport si avem o alimentatie corespunzatoare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Afla mai multe aici!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies