Exista foarte multe mituri despre casnicie. Ce este aceasta si ce nu ar trebui sa fie.
Mituri dăunătoare despre căsnicie. De ce să renunți la ele cât mai rapid. Exista foarte multe mituri despre casnicie. Ce este aceasta si ce nu ar trebui sa fie. Unele dintre acestea sunt mai mult decat incurajatoare, in timp ce altele mai rau strica o relatie. Iata cateva mituri despre casnicie in care nu ar trebui sa te increzi, asta daca iti doresti sa fii fericita.
Egalitatea este cruciala in casnicie
Nimic mai fals. Vrei sa stii de ce? Pentru ca oamenii nu sunt egali. Nu poti sa ai pretentia ca doi oameni sa dea la fel si in mod egal, cand in realitate acestia nu sunt egali si nu au cum sa o faca. Un concept mai sanatos in care ar trebui sa crezi este ca doi oameni in casnicie ar trebui sa se completeze unul pe altul. Relatia ta ar trebui sa fie un parteneriat bazat pe colaborare.
Un partener trebuie sa stie tot timpul ce sa faca pentru a-l face pe celalalt fericit
“Ne intelegem doar din priviri”. Suna atat de romantic. Nimic mai fals. Adevarul este ca niciunul dintre noi nu citeste minti si nici nu ar trebui sa ne chinuim sa facem asta. Chiar daca exista o chimie puternica intre voi, asta nu inseamna ca trebuie sa stii mereu ce sa faci pentru fericirea lui si invers. Comunicarea este esentiala in doi, in special cand vine vorba de frustrari sau probleme de cuplu.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Terapia de cuplu este pentru cei slabi
Nimic mai fals. Terapia de cuplu reprezinta in realitate un mediu sigur si sanatos in care cei doi parteneri depun efort unul fata de celalalt sa se inteleaga mai bine, sa se sprijine, sa se ajute si sa isi rezolve problemele.
Aparitia unui copil in casnicie rezolva orice problema
De fapt, realitatea este fix opusul. Nasterea unui copil intr-o casnicie disfunctionala poate genera probleme in plus. Perspectivele diferite ale partenerilor si tensiunea deja existenta dintre cei doi poate sa duca la conflicte greu de gestionat. Un copil complica viata oricarui adult, vine la pachet cu foarte multe responsabilitati si foarte multa grija si acest pas trebuie gandit bine inainte de a avea loc. Cei doi trebuie sa fie solizi atunci cand aleg sa devina trei, asta daca nu isi doresc sa fie daramati de probleme.
O viata echilibrata poate avea loc doar atunci cand cei doi se iubesc si isi poarta de grija unul fata de celalalt.Citeste si: 5 Sfaturi pentru rezolvarea problemelor în cuplu
Citeste si: Parțile bune ale divorțului: 4 beneficii pentru tine și partenerul tau