Mituri despre igiena orala. Daca si tu faci aceste greseli, corecteaza-te !

Mituri despre igiena orala. Daca si tu faci aceste greseli, corecteaza-te !
Mituri despre igiena orala. Daca si tu faci aceste greseli, corecteaza-te !

De-a lungul timpului au aparut tot felul de mituri legate de igiena dentara.

Expertii in igiena orala vin insa in ajutorul nostru, sa ne elucideze cum sa procedam cat mai corect. Profesionistii spun ca destul de multe persoane inca mai cred ca „dintii mai albi sunt mai sanatosi” sau ca „e ok sa clatesti gura cu apa dupa periaj” – ambele sunt inselatoare. Iata care sunt aceste mituri.

Mancatul fructelor inainte de culcare iti curata dintii   -  Incorect – fructele contin substante dulci care nu sunt bune pentru dinti.

Consumul de fructe inainte de culcare face ca placa  bacteriana sa prospere. Cumulat cu reducerea fluxului de saliva de protectie care apare natural pe timp de noapte, mancatul fructelor inainte de culcare pune dintii in pericol de deteriorare.

Nu exista nicio problema sa imprumuti periuta de dinti- Gresit – nu este indicat sa foloseasca mai multe persoane aceeasi periuta, deoarece in acest mod se pot transmite bacterii de la o persoana la alta.


Toate apele de gura au acelasi efect- Nu este adevarat – apa de gura ca si pasta de dinti, contine ingrediente diferite. Aceste ingrediente actioneaza diferit de la o persoana la alta. Persoanele cu o senzatie de gura uscata, care sufera de ulcere la nivelul gurii sau care au o sensibilitate ar trebui sa evite apele de gura care contin alcool.
Un procent destul de mare, crede ca utilizarea de zi cu zi a apei de gura, curata acumularea de placi dintre dinti.
Acest lucru este incorect si doar utilizarea de perii interdentare sau ata dentara curata in mod corespunzător spatiile dintre dinti.

Periind dinti mai tare decat in mod normal este o modalitate mai buna de a-i mentine curati- Fals- pentru a menţine o gura sanatoasa, se recomanda un timp de periere de 2 minute, de doua ori pe zi cu o periuta de dinti moale, folosind o miscare circulara blanda sau curatarea spatiilor dintre dinti  cu ata dentara.




Sursa: www.femalefirst.co.uk

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Monica Anghel, despre timpul acordat dietelor sale și lecțiile învățate cu privire la starea de sănătate. Cum alege acum ceea ce mănâncă. “Nici eu nu aveam timp. Exista riscul să fi fost prea târziu”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

“Inimă rebelă”, din 2 octombrie, la Kanal D!

Moneda cu chipul lui Cristiano Ronaldo! Portugalia va lansa moneda de 7 euro cu chipul fotbalistului | Foto

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies