Mituri despre par in care sa nu mai crezi niciodata! Uita tot ce stiai!

Mituri despre par in care sa nu mai crezi niciodata! Uita tot ce stiai!
Mituri despre par in care sa nu mai crezi niciodata! Uita tot ce stiai!

Afla adevarul despre buclele tale, numai asa o sa poti avea un par frumos, sanatos si puternic.

Fie ca ai parul lung sau  scurt, probabil ca si tu ai propriile provocari legate de cum sa-ti faci parul sa arate cat mai bine.

Iata cateva mituri despre par si modul in care poti folosi adevarul in beneficiul parului tau.

1. Tunsul mai des face parul sa creasca mai repede.  “Taiatul varfurilor nu are legatura cu cresterea parului”, spune Joshua Zeichner, director al Cosmetic and Clinical Research in Dermatology la Spitalul Mount Sinai din New York.

“Cresterea are loc in scalp. Dar sunt motive pentru care expertii sugereaza taierea varfurilor la 6-8 saptamani”, spune Dr. Melissa Piliang, medic dermatolog la Clinica Cleveland. Daca varfurile sunt arse, atunci parul pare mai subtire.

2. Spalatul parului des  il rareste. Nu acuza dusul. Daca parul tau trebuie sa cada, atunci va cadea si in alta parte si tu sa nu-ti dai seama. "Acesta este cel mai raspandit mit", spune Dr.
Piliang. Oamenii constata caderea parului la dus, de aceea asociaza samponarea cu pierderea parului. Stresul este adevarata cauza a caderii parului, spune dr. Piliang. Incearca sa scapi de stres si adauga-i samponului cateva picaturi de uleiuri esentiale, cum ar fi lavanda, rozmarinul. In acest mod se poate stimula cresterea parului.

3. Cu cat periem parul mai mult, cu atat mai sanatos va deveni. De fapt, excesul de periat poate face mai mult rau decat bine, fiind atacate cuticulele firului de par.


4. Parul vopsit este mai nesanatos. Intr-adevar, decolorarea este cel mai rau lucru pe care-l poti face parului tau, dar nu toate tipurile de colorare au o reputatie proasta. Scoaterea unei culori din par il face mai subtire si mai usor de rupt, dar adaugarea de culoare parului nu-i dauneaza acestuia.

5. Nu te poti vopsi cand esti gravida. Ingrijorarea legata de vopsitul parului in timpul sarcinii este data de riscul inhalarii de amoniac si nu de riscul ca vopseaua sa fie absorbita de scalp.
Dar nivelul de amoniac este atat de redus, mai ales in saloanele cu ventilatie industriala, incat riscul este minimum. Totusi, unele femei prefera calea naturala. Henna este o planta fara amoniac si se afla printre preferatele femeilor insarcinate.

Sursa: www.health.com

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

8 remedii naturiste pentru arsuri solare. Ce metode simple și rapide poți folosi pentru a-ți îngriji pielea

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies