Ouale se numara printre cele mai complexe si nutritive alimente. Nutritionistii le recomanda, insa atrag atentia asupra oualor vechi si a celor care provin de la gaini injectate cu fel de fel de hormoni de crestere.
Ouale se transforma in otrava doar daca sunt alterate sau infestate. În rest recomandam consumul oalor proaspete indiferent de varsta, acestea fiind foarte bune si pentru copii, ajutand la dezvoltarea acestora. Sunt un element important in orice alimentatie echilibrata”, dezvaluie doctorul Madalina Indrie, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice si specialist in obezitate. Potrivit acesteia, ouale contin aproape toate substantele nutritive de care are nevoie corpul.
Contin proteine de cea mai buna calitate, continand si vitamina A, zinc, aminoacizi, vitaminele B. Specialistii recomanda insa consumul oului de tara, de la gaini care au parte de hrana naturala si nu sunt injectate cu hormoni de crestere. Nutritionistii nu recomanda oul din supermarket provenit de la gaini crescute industrial, din cauza potentialului pericol pentru sanatate pe termen lung, asta desi inca nu exista studii elaborate care sa demonstreze asta si nici nu a trecut o perioada suficient de lunga de cand aceste oua au patrus pe piata pentru a se vedea clar efectele lor.
Conform specialistilor se poate consuma fara probleme cate un ou zilnic. Acesta nu este recomandat insa atunci cand ne dorim sa slabim, continand destul de multe calorii. Cum recunoastem oul proaspat? Ei bine, daca nu avem incredere in termenul de expirare care de cativa ani buni este trecut pe ou, putem sa apelam la metodele pe care le foloseau si bunicii nostri: daca oul pluteste in apa este vechi.
Sursa: wowbiz.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro