Modalități creative de a folosi uleiul de cocos în regimul de sănătate și frumusețe

Modalități creative de a folosi uleiul de cocos î

Uleiul tropical a căpătat un uriaș halou de sănătate în ultimii ani. Dar este meritat?

Modalități creative de a folosi uleiul de cocos în regimul de sănătate și frumusețe. Uleiul tropical a căpătat un uriaș halou de sănătate în ultimii ani. Dar este meritat? Nu poți scăpa de nebunia uleiului de cocos.

Dar doar pentru că pasionații de keto îmbrățișează acest ulei nu înseamnă neapărat că este mai sănătos decât alte tipuri. Un lucru de reținut atunci când mănânci sau gătești cu ulei de cocos este conținutul de grăsimi saturate. Ca și alte grăsimi care sunt solide la temperatura camerei, uleiul de nucă de cocos are un conținut ridicat de grăsimi saturate, pe care cei mai mulți experți recomandă să le limiteze în dietă.

Marea majoritate- 90 la sută- din grăsimea din uleiul de cocos este saturată, arată cercetările.

Deși a existat o dezbatere despre cât de nesănătoase sunt cu adevărat grăsimile saturate, o revizuire sistematică publicată în 2020 a 16 studii clinice a concluzionat că uleiul de cocos provoacă colesterol LDL ("rău") mai mare decât utilizarea uleiurilor de plante netropicale. Deci, deși poate crește colesterolul de protecție a inimii, cum ar fi HDL, crește, de asemenea, colesterolul LDL legat de riscul de boli de inimă.

Modalități creative de a folosi uleiul de cocos î [Sursa foto: PixaBay]

Din acest motiv, Asociația Americană a Inimii recomandă limitarea aportului de grăsimi saturate la 13 grame pe zi. O lingură de ulei de nucă de cocos are aproximativ 11 grame de grăsimi saturate, potrivit Departamentului Agriculturii din SUA. Este foarte ușor să atingeți sau să depășiți această limită dacă folosiți ulei de nucă de cocos în mod generos.

În plus, lasă puțin loc pentru alte surse de grăsimi saturate în dieta ta.

Amintiți-vă că, dacă mâncați ulei de nucă de cocos, ar trebui să fie unul dintre multele uleiuri din dieta dvs. Nu este nevoie să le strângeți pe toate (conține 121 de calorii pe lingură, aproximativ la fel ca și alte uleiuri). Pur și simplu includeți-l într-o rotație între uleiul de măsline extravirgin, uleiul de arahide, uleiul de sâmburi de struguri și ghee, spune ea.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Dar uleiul de nucă de cocos are atât de multe alte beneficii încât, chiar dacă te bucuri de el cu moderație, un borcan poate să nu dureze mult! Aruncă o privire la aceste modalități de a folosi uleiul de cocos din cap până în picioare.

Ca tratament natural pentru calmarea eczemelor

Dacă sperați să ajutați la îmblânzirea eczemei, poate doriți să încercați uleiul de cocos. Datorită mâncărimii pielii, zgârierea poate introduce bacterii stafilococi (Staphylococcus aureus, care necesită antibiotice). Pe de altă parte, „Cercetarile au arătat că aplicarea zilnică a [ulei de cocos] pe piele timp de o lună a dus la o reducere cu 95% a stafilocociului pe piele”, spune ea. Uleiul de cocos este plin de acid lauric, care are activitate antibacteriană și antifungică care luptă împotriva bacteriilor dăunătoare. Ca si cremă hidratantă, poate ajuta și la repararea barierei pielii, care este prima linie de apărare a corpului împotriva infecțiilor.

Ca tratament pentru acnee

Alături de multe alte beneficii ale proprietăților antifungice și antimicrobiene ale uleiului de cocos, cercetările timpurii indică că poate fi „o opțiune rezonabilă pentru pacienții cu infecții dermice ușoare până la moderate, în special acneea vulgară cauzată de P. acnes”. În timp ce uleiul de cocos, ca oricare altul, este comedogen, ceea ce înseamnă că poate înfunda porii, cercetările au descoperit că are efecte antiinflamatorii, poate proteja pielea de radiațiile UV și poate îmbunătăți funcția naturală a pielii ca o barieră împotriva efectelor negative asupra mediului.. Așadar, dacă aveți pielea sensibilă sau sunteți predispus la acnee, consultați un dermatolog certificat de bord înainte de a o încerca.

Ca cremă hidratantă

Unde strălucește uleiul de cocos este atunci când este aplicat pe piele. Uleiul de cocos poate fi un excelent hidratant natural care nu conține parfum adăugat sau alte ingrediente care pot provoca iritații. „Sunt destul de îndrăgostit să-l folosesc local. Compușii din uleiul de cocos sunt siguri și extrem de eficienți pentru restabilirea umidității pielii”. Cercetările au descoperit că aplicarea uleiului de cocos pe piele de două ori pe zi timp de două săptămâni a îmbunătățit semnificativ hidratarea pielii și a fost la fel de sigură ca și alte uleiuri. Puteți folosi ulei de cocos pentru a ameliora iritația și inflamația și pentru a reduce riscul de infecții bacteriene. Când ieșiți de la duș, încălzește-ți câteva în mâini și freacă-ți picioarele, spatele brațelor sau alte puncte aspre și uscate.

Pentru o mai bună sănătate orală

Există anumite motive să credem că uleiul de cocos ar fi probabil benefic pentru microbiomul oral și sănătatea orală în general. Beneficiile se pot datora acidului lauric al uleiului de cocos, care are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii care pot ajuta la prevenirea formării cariilor dentare. Analiza a constatat că, deși tragerea cu ulei nu înlocuiește îngrijirea dentară obișnuită, pare să îmbunătățească igiena orală atunci când este făcută corect și regulat.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Modalități creative de a folosi uleiul de cocos î [Sursa foto: PixaBay]

Ca tratament pentru păr

Când este aplicat înainte sau după spălare, uleiul de cocos poate ajuta la reducerea riscului de deteriorare din cauza pieptănării părului, notează cercetările. Într-un studiu pe trei uleiuri, acesta a fost singurul care reduce pierderea de proteine ​​atât pentru părul nedeteriorat, cât și pentru părul deteriorat, atunci când este folosit înainte și după spălarea părului. O posibilă explicație: acidul lauric din uleiul de cocos poate pătrunde cu ușurință în proteinele părului pentru a ajuta la protejarea șuvițelor. Folosește uleiul cu ușurință – altfel riști să arăți gras.

Există, de asemenea, cercetări mai recente că uleiul de cocos poate ajuta la combaterea mătreții. Un studiu publicat în 2021 în Scientific Reports a constatat că uleiul de cocos poate ajuta la îmbunătățirea sănătății microbiomului scalpului (posibil datorită proprietăților sale antifungice, antimicrobiene). După tratamentul cu ulei de cocos, scalpul femeilor predispuse la mătreață a avut o creștere a microbilor care au fost corelați negativ cu mătreața. Sunt necesare mai multe cercetări, dar ocazional masca de păr cu ulei de cocos probabil că nu va strica.

Citeste si: Remedii la domiciliu pentru vergeturi

Citeste si: Cu ce se înlocuiește untul. Care este secretul?



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cristina Șișcanu este total nemulțumită de toate lucrurile pe care o femeie trebuie să le facă, în zilele noastre, pentru a avea succes. "Doamnelor, nu vi se pare că o femeie face prea multe lucruri? "

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor