Coaja de portocală este deseori aruncată după ce este consumat fructul, însă nu mai trebuie să faceți asta acum.
Există nenumărate modalități prin care puteți folosi coaja de portocală, pentru a evita să o mai aruncați. Fie că alegi să o lași prin casă pentru a se răspândi mirosul de citrice, asemănător cu perioada sărbătorilor, însă dacă nu este cazul, cu siguranță te vor ajuta aceste sugestii.
Modalități de a folosi coaja de portocală
Citește și: Trucul care te va scăpa de lacrimi, atunci când tai ceapă! Află cât de simplu este și ce trebuie să faci
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Cum poți verifica dacă un avocado este copt? Află trucul care te va ajuta!
- Spray de curățare- Într-un recipient la alegere, așezați cojile de portocale tăiate în dimensiuni mai mici, cât să încapă. Ulterior, este nevoie să adaugați deasupra oțet, până când s-a umplut complet recipientul. Păstrați-l într-un loc răcoros, timp de 2 săptămâni.
- Lumânare- Tot ce trebuie să faceți pentru a crea o lumânare din coaja de portocală, este să încercați să o păstrați cât mai întreagă, de această dată, pentru ca ulterior să turnați în ea ulei de măsline, doar cât să umple aproximativ un sfert din ea. Aveți grijă să nu se miște și apoi o puteți aprinde.
- Burete- În acest caz, se recomandă să rupeți coaja de portocala în bucăți de dimensiuni potrivite, pentru că nu o veți putea utiliza întreagă. Ulterior, o puteți folosi pentru a șterge suprafețele cu grăsime, fiind cunoscut faptul că citricele sunt cele cu care putem degresa întotdeauna.
- Cuburi de gheață- Dat fiind faptul că mirosul de citrice este unul intens și plăcut, puteți să folosiți coaja de portocală în acest sens. Tot ce trebuie să faceți este să faceți coaja de portocală bucățele și să o așezați în forme de brioșe de silicon, de exemplu. Ulterior, turnați peste apă sau oțet, puneți în congelator și când este nevoie să le folosiți, le scoateți din forma de brioșă sau forma folosită și le puteți utiliza pentru a împrospăta.
- Prevenirea închegării- Aici este vorba în special despre zahărul brun, care are tendința ca deseori să facă acele cubulețe din zahăr sau chiar să se prindă de recipientul în care se află.