Daca mananci in fiecare zi putina scortisoara, aproximativ o lingurita, la micul dejun iti reduci nivelul grasimilor rele cu pana la 30% si iti accelerezi metabolismul, potrivit cercetatorilor din Maryland, SUA.
In plus, acest condiment puternic aromat face ca celulele musculare si hepatice sa fie mai sensibile la hormonul insulinic, contribuind astfel la reducerea cantitatii de zahar din sange si, implicit la scaderea riscului de a suferi de diabet sau de afectiuni ale inimii.
Ca sa beneficiezi de toate efectele pozitve ale scortisoarei, iata cateva modalitati de a introduce in hrana zilnica ceva mai mult din acest condiment sanatos.
1. Presara putina scortisoara in cafeaua sau in ciocolata pe care o consumi dimineata.
2. Dubleaza cantitatea indicate in retetele de prajituri, placinte si biscuit.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
3. Foloseste scortisoara in loc de sare si de piper pe cartofii dulci, copti.
4.
5. Prepara orez dulce pentru micul dejun amestecand stafide, nuci si scortisoara in resturi de orez brun, reincalzite.
6. Pune scortisoara in marinatele de vita, porc sau miel.
7. Umple un pui cu feliute de mere, scortisoara, ceapa si putina salvie.