Modelul fals al vedetelor insarcinate la varste inaintate: de ce nu trebuie urmat

Modelul fals al vedetelor insarcinate la varste inaintate: de ce nu trebuie urmat
Modelul fals al vedetelor insarcinate la varste inaintate: de ce nu trebuie urmat

Revistele de lifestyle induc in eroare femeile in privinta sanselor de a ramane insarcinate la varste inaintate, iar vedetele au un rol semnificativ in crearea acestui curent.

Revistele de lifestyle in care apar celebritati care devin mame la varste inaintate, fara sa se faca referire la eventualele tratamentele pentru infertilitate pe care le-au urmat, pot crea conceptii gresite "cu efect negativ", potrivit unui studiu citat de BBC.

Studiul, realizat de Facultatea de Medicina a Universitatii din New York, a analizat 416 editii ale revistelor Cosmopolitan, People Magazine si US Weekly, in intervalul 2010-2014. Cercetatorii au constatat ca doar in cazul a doua dintre cele 240 de celebritati mentionate se precizeaza ca au urmat tratamente pentru infertilitate.

Studiul a ajuns la concluzia ca "revistele de lifestyle minimizeaza importanta varstei in problema fertilitatii". Dintre cele 240 de femei celebre care au aparut in paginile revistelor, cele mai multe (56%) aveau peste 35 de ani.

In paginile revistelor, au aparut povestile a sapte femei cu varsta peste 44 de ani, fara sa fie mentionate insa probleme de fertilitate. O alta concluzie la care a ajuns studiul a fost ca revistele de lifestyle "glorifica maternitatea la varste inaintate".

Una dintre explicatii poate fi faptul ca multe celebritati care raman insarcinate in ultimii ani de fertilitate nu dezvaluie daca au urmat sau nu tratamente pentru infertilitate.

Citeste mai multe aici.
 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce trebuie sa faca fetele nemaritate in noaptea de Boboteaza. Asa isi viseaza ursitul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies