Moderna, Pfizer sau AstraZeneca? Cum îți poți alege vaccinul?

vaccin anticoronavirus
Cum procedam pentru a alege vaccinul?

Valeriu Gheorghiță a explicat cum putem alege modalitatea de imunizare.

Valeriu Gheorghiță a explicat cum putem proceda pentru a alege vaccinul dorit. Deși în mod oficial nu putem alege serul care ne va fi administrat, acesta prezintă o alternativă. dacă în centrul unde suntem înscrişi se folosește un anumit ser, iar noi ne dorim altul, putem anula programarea şi ne putem muta la un alt centru în care se administrează vaccinul dorit.

Platforma de vaccinare nu precizează tipul vaccinului care ne va fi administrat atunci când ne programăm, dar ne putem da seama despre ce vaccin este vorba după data rapelului.

Serul produs de compania Pfizer are rapelul la 21 de zile, cel produs de compania Moderna, la 28 de zile, iar cel de la AstraZeneca, la 56 de zile. 

„În momentul în care te vei programa într-un centru de vaccinare şi platforma îţi va aloca rapelul la ziua 21 sau la ziua 28, sau la ziua 56, vei şti ce vaccin urmează să primeşti”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

 

Citeste si: Traian Băsescu, declarații de ultimă oră! Se închid școlile din luna martie?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pfizer, cel mai folosit vaccin

Cele mai multe centre folosesc un singur tip de vaccin şi anume Pfizer, a adăugat specialistul.

Se poate administra începând cu vârsta de 16 ani, comparativ cu 18 ani, în cazul vaccinului de la Moderna sau 18-55 de ani, pentru vaccinul de la AstraZeneca. 

„Dacă o persoană care are 17 ani şi intră să se programeze, fiind cu o boală cronică, o să-i apară centre doar cu vaccinul Pfizer, care are indicaţie pentru grupa de vârstă. O persoană care are peste 55 de ani va avea fi afişate centre în care se regăsesc vaccinurile Pfizer şi Moderna.

Pentru cineva care are între 18 şi 55 de ani vor fi afişate centre cu cele trei vaccinuri”, a explicat Gheorghiţă felul în care funcţionează platforma.

Cum se face reprogramarea pentru vaccin?

vaccin anticoronavirus

Citeste si: Test negativ pentru COVID-19 ca să mergi la coafor! Unde trebuie luată această măsură?!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Reprogramarea nu se face automat. Practic, se renunţă la locul iniţial, rămânând ca, atunci când se dă drumul la noi sloturi, persoana respectivă să reia procesul de programare. Procesul este totuşi voluntar, se merge pe considerentul că dacă o persoană a renunţat la programare, poate că s-a răzgândit, poate că nu mai vrea. E decizia fiecăruia”, au explicat surse de la Centrul Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare împotriva COVID-1

Dr. Valeriu Gheorghiţă a adăugat că se poate opta pentru vaccinare şi în funcţie de arondarea geografică. „În unele localităţi în care avem un singur centru, cum este în mediul rural, acolo va fi foarte probabil vaccin de la Pfizer, pentru a acoperi cea mai largă plajă de vârstă”, a conchis dr. Gheorghiţă.

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

A început școala! Cine NU este obligat să poarte mască?!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies