Modul corect in care trebuie depozitate si consumate legumele si fructele. Cele mai comune greseli pe care le facem

Modul corect in care trebuie depozitate si consumate legumele si fructele. Cele mai comune greseli pe care le facem
Modul corect in care trebuie depozitate si consumate legumele si fructele. Cele mai comune greseli pe care le facem

Ati tinut legume si fructe timp de o saptamana in frigider? Mai mult de jumatate dintre nutrienti au disparut! Ati fiert legume fara coaja? Tocmai ati renuntat la o alta portie de nutrienti.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

"Trebuie sa avem incredere in organismul nostru ca stie cum sa isi ia substantele nutritive din alimente, singurul nostru scop si rol este sa ii dam o paleta vasta de alimente, asta inseamna o alimentatie diversificata si sa-l lasam pe el sa isi ia nutrientii", spune nutritionistul Mihaela Bilic, pentru ProTV.



"Fructele si legumele nu trebuie spalate inainte de depozitare, pentru ca in felul acesta acea membrana care exista in suprafata este inlaturata si se deschid cai pentru patrunderea germenilor si alterarea mai rapida"
, spune nutritionistul Serban Damian.

Vegetalele tinute la frigider se consuma in maximum o saptamana. Cand mancati legume si fructe, pe cat posibil, consumati-le coaja. Studiile arata ca in coaja se gasesc de 27 de ori mai multi nutrienti decit in pulpa.
Iar daca le gatiti, coaja se elimina abia dupa prepararea termica. Spre exemplu, un cartof fiert in coaja isi mentine nu doar nutrientii, ci ramine la un indice glicemic scazut. Cu alte cuvinte, nu va ingrasa si nici nu va forteaza pancreasul.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Care este secretul Ginei Bradea pentru cele mai gustoase murături? „Pepenașii rezistă mult timp, nu se înmoaie, rămân gustoși, cu adevărat fantastici.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Industriile în care firmele românești excelează și fac față competiției internaționale

El este noul partener de platou al frumoasei Su Burcu Yazgı Coşkun, care a dat viață personajului Asiye în serialul Totul pentru familia mea! Iată cât de bine se potrivesc renumiții actori în producția pentru care filmează în prezent

A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu


Cookies