Ati tinut legume si fructe timp de o saptamana in frigider? Mai mult de jumatate dintre nutrienti au disparut! Ati fiert legume fara coaja? Tocmai ati renuntat la o alta portie de nutrienti.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
"Trebuie sa avem incredere in organismul nostru ca stie cum sa isi ia substantele nutritive din alimente, singurul nostru scop si rol este sa ii dam o paleta vasta de alimente, asta inseamna o alimentatie diversificata si sa-l lasam pe el sa isi ia nutrientii", spune nutritionistul Mihaela Bilic, pentru ProTV.
"Fructele si legumele nu trebuie spalate inainte de depozitare, pentru ca in felul acesta acea membrana care exista in suprafata este inlaturata si se deschid cai pentru patrunderea germenilor si alterarea mai rapida", spune nutritionistul Serban Damian.
Vegetalele tinute la frigider se consuma in maximum o saptamana. Cand mancati legume si fructe, pe cat posibil, consumati-le coaja. Studiile arata ca in coaja se gasesc de 27 de ori mai multi nutrienti decit in pulpa.