Modul incredibil in care partenerul iti afecteaza regimul alimentar! Nu te-ai fi gandit ca iti poate face asa ceva!

Modul incredibil in care partenerul iti afecteaza regimul alimentar! Nu te-ai fi gandit ca iti poate face asa ceva!
Modul incredibil in care partenerul iti afecteaza regimul alimentar! Nu te-ai fi gandit ca iti poate face asa ceva!

Partenerul de viata are o influenta uriasa asupra modului in care mananci, chiar daca pare greu de crezut.

 

Ai putea merge la supermarket avand cele mai bune intentii, dar daca partenerul tau care iubeste mancare nesanatoasa te insoteste, te-ai putea trezi ca pui prajituri in cosul de cumparaturi. Nu inseamna ca esti slaba. Intr-o relatie, partenerul cu cel mai putin auto-control influenteaza cele mai multe dintre deciziile comune, spune un nou studiu din "Journal of Consumer Research".
Ai putea crede ca toate deciziile sunt ale tale, dar adevarul este ca esti influentata de persoanele din jurul tau.
In primul cuplu, oamenii de stiinta au testat nivelul de auto-control de la 74 de persoane, apoi i-au cuplat, in functie de trei tipuri: o persoana cu auto-control mare si una cu auto-control mic, doua persoane cu simt ridicat de auto-control si doua persoana cu simt scazut. Cuplurile au fost apoi rugate sa aleaga un fel principal dintr-un meniu ce continea si informatii nutritionale.
A aparut un trend surprinzator: daca exista putin auto-control in indivizii implicati in luarea deciziei, cuplurile alegeau alimente mult mai bogate in grasimi, inclusiv in grupurile in care exista o persoana
puternica.
Cu alte cuvinte, daca partenerul tau cedeaza tentatiei iar tu ai un stil de viata sanatos, ar putea sa te influenteze mult mai mult decat il poti influenta tu pe el.

Ai putea merge la supermarket avand cele mai bune intentii, dar daca partenerul tau care iubeste mancare nesanatoasa te insoteste, te-ai putea trezi ca pui prajituri in cosul de cumparaturi.

Nu inseamna ca esti slaba. I ntr-o relatie, partenerul cu cel mai putin auto-control influenteaza cele mai multe dintre deciziile comune, spune un nou studiu din "Journal of Consumer Research".

Ai putea crede ca toate deciziile sunt ale tale, dar adevarul este ca esti influentata de persoanele din jurul tau. In primul cuplu, oamenii de stiinta au testat nivelul de auto-control de la 74 de persoane, apoi i-au cuplat, in functie de trei tipuri: o persoana cu auto-control mare si una cu auto-control mic, doua persoane cu simt ridicat de auto-control si doua persoana cu simt
scazut. Cuplurile au fost apoi rugate sa aleaga un fel principal dintr-un meniu ce continea si informatii nutritionale. 

A aparut un trend surprinzator: daca exista putin auto-control in indivizii implicati in luarea deciziei, cuplurile alegeau alimente mult mai bogate in grasimi, inclusiv in grupurile in care exista o persoana puternica.

Cu alte cuvinte, daca partenerul tau cedeaza tentatiei iar tu ai un stil de viata sanatos, ar putea sa te influenteze mult mai mult decat il poti influenta tu pe el.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să îți petreci timpul alături de familie, toamna aceasta. Idei de activități interesante și relaxante!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Schimbarea de look la care a apelat Mariana Moculescu și motivul pentru care fosta soție a compozitorului a declarat că și-a atras foarte multă antipatie. „Ceva de coșmar negru.”

Ea este noua iubită a lui Ionuț de la Casa Iubirii! Cum au fost surprinși fostul concurent și frumoasa șatenă, chiar de ziua ei

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies