Moduri in care folosesti uleiul de masline cum nu trebuie! Iata ce greseli sa nu mai faci!

Moduri in care folosesti uleiul de masline cum nu trebuie! Iata ce greseli sa nu mai faci!
Moduri in care folosesti uleiul de masline cum nu trebuie! Iata ce greseli sa nu mai faci!

Toata lumea stie ca uleiul de masline este esxcelent pentru sanatate si o parte importanta din dieta mediteraneana.

 

Chiar daca se afla acum in cele mai multe bucatarii, multe persoane il folosesc gresit. Iata ce nu trebuie sa mai faci niciodata cu el.
1. Nu mai cumpara versiunea "light" pentru a salva calorii- Toate tipurile de ulei de masline au aceeasi cantitate de calorii si grasimi. Termenul "Light" se refera la culoarea si aroma uleiului.
2.
Nu iti mai fie frica sa gatesti cu ulei de masline extra virgin- Este adevarat ca are un punct mai scazut de ardere si ale gresimi, insa este perfect pentru a face un sote la temperaturi medii. Nu il mai folosi doar in salate.
3. Nu mai arunca uleiul care pare putin amar- Ar putea sa fie inca bun. Amareala poate indica prezenta antioxidantilor.
4. Nu il mai tine langa aragaz- Nimic nu il va face sa devina ranced mai repede decat caldura si lumina. Pastreaza-l in locuri intnecate, la temperatura camerei.
5. Nu il mai cumpara in cantitati mari- Este ideal sa folosesti uleiul in sase saptamani de la deschidere.
Sursa: Health.com

Chiar daca se afla acum in cele mai multe bucatarii, multe persoane il folosesc gresit.

Iata ce nu trebuie sa mai faci niciodata cu el.

1. Nu mai cumpara versiunea "light" pentru a salva calorii- Toate tipurile de ulei de masline au aceeasi cantitate de calorii si grasimi. Termenul "Light" se refera la culoarea si aroma uleiului.

2. Nu iti mai fie frica sa gatesti cu ulei de masline extra virgin-
Este adevarat ca are un punct mai scazut de ardere si ale gresimi, insa este perfect pentru a face un sote la temperaturi medii.
Nu il mai folosi doar in salate.

3. Nu mai arunca uleiul care pare putin amar- Ar putea sa fie inca bun. Amareala poate indica prezenta antioxidantilor. 

4. Nu il mai tine langa aragaz- Nimic nu il va face sa devina ranced mai repede decat caldura si lumina. Pastreaza-l in locuri intnecate, la temperatura camerei.

5. Nu il mai cumpara in cantitati mari- Este ideal sa folosesti uleiul in sase saptamani de la deschidere.


Sursa: Health.com

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum să îți petreci timpul alături de familie, toamna aceasta. Idei de activități interesante și relaxante!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Schimbarea de look la care a apelat Mariana Moculescu și motivul pentru care fosta soție a compozitorului a declarat că și-a atras foarte multă antipatie. „Ceva de coșmar negru.”

Ea este noua iubită a lui Ionuț de la Casa Iubirii! Cum au fost surprinși fostul concurent și frumoasa șatenă, chiar de ziua ei

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies