Moduri in care iti distrugi salata in fiecare zi

Moduri in care iti distrugi salata in fiecare zi
Moduri in care iti distrugi salata in fiecare zi

Ai folosit gresit pana acum legumele verzi ?

Cand doresti sa iti faci o salata, nu este de suficient sa pui intr-un vas doar cateva legume, crutoane si un sos. Ca sa reusesti o salata cat mai satisfacatoare din punct de vedere nutritional trebuie sa stii de ce anume ai nevoie si la ce anume sa renunti, mai ales daca iti doresti si sa scazi in greutate. Poti sa corectezi cateva greseli pe care aproape toata lumea le face si sa fi intr-o forma mult mai buna dupa un pranz sau o cina “verde”.

Trebuie sa alegi  salatele verzi

In timp ce salata iceberg iti ofera o buna hidratatare, nutritia reala vine din frunzele verzi bogate in fibre si in nutrienti, cum ar fi: varza, verdeturile mixte sau spanacul. Pentru o varietate mai mare de arome si culoare se pot adauga si alte legume, precum rosie sau ridiche.

Poate ca nu esti suficient de atenta la produse

Cand discutam  de topping-uri, crutoane ,nuci, etc, este esential si de preferat sa se foloseasca produse proaspete de sezon  pentru a aduce cat mai multi

nutrienti si pentru  obtinerea unor arome cat mai satisfacatoare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Poate ca nu adaugi destule proteine ​​

Cantitatea de proteine poate imbunatati sau din contra  „strica” salata voastra.  Daca, cantitatea de legume verzi nu contine suficiente proteine, cu siguranta ca salata voastra nu o sa fie satioasa.

Cu alte cuvinte o sa vi se faca foame foarte curand. Indiferent de dieta, femeile au nevoie de 46 de grame de proteine in fiecare zi si cu cat sunt mai active, cantitatea de proteine trebuie marita. Carnea slaba si pestele sunt sunt cele mai bune optiuni.

Poate ca nu adaugi nici o grasime buna

Cel mai bine este sa folosim grasimile mono si polinesaturate, astfel putem sa ne simtim sanatoase si intr-o forma foarte buna. 

Alimente cum ar fi: nuci, avocado, ulei de masline sunt surse foarte bogate in grasimi omega 3.

Sosul folosit este extrem de important

Chiar daca salata ta este plina de ingrediente bogate in nutrienti sanatosi, folosirea unui  dressing  cumparat de la supermarket  poate strica totul intr-o clipa. Etichetele dressing-urilor  cuprind in general toate ingredientele folosite si desi acestea pot parea benefice (continut scazut de calorii, continut scazut de grasimi) ele ne pot cauza anumite probleme.

Este bine sa citim cu atentie ingredientele folosite, atunci cand folosim un dressing din comert. Cel mai indicat este sa folosim un dressing facut de noi acasa. Folosind un dressing facut de noi acasa, ne ajuta sa avem controlul total asupra ingredientelor folosite. Se recomanda pastrarea sub control a portiilor.

Sursa: Womenshealthmag.com



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies