Moduri in care iti distrugi salata in fiecare zi

Moduri in care iti distrugi salata in fiecare zi
Moduri in care iti distrugi salata in fiecare zi

Ai folosit gresit pana acum legumele verzi ?

Cand doresti sa iti faci o salata, nu este de suficient sa pui intr-un vas doar cateva legume, crutoane si un sos. Ca sa reusesti o salata cat mai satisfacatoare din punct de vedere nutritional trebuie sa stii de ce anume ai nevoie si la ce anume sa renunti, mai ales daca iti doresti si sa scazi in greutate. Poti sa corectezi cateva greseli pe care aproape toata lumea le face si sa fi intr-o forma mult mai buna dupa un pranz sau o cina “verde”.

Trebuie sa alegi  salatele verzi

In timp ce salata iceberg iti ofera o buna hidratatare, nutritia reala vine din frunzele verzi bogate in fibre si in nutrienti, cum ar fi: varza, verdeturile mixte sau spanacul. Pentru o varietate mai mare de arome si culoare se pot adauga si alte legume, precum rosie sau ridiche.

Poate ca nu esti suficient de atenta la produse

Cand discutam  de topping-uri, crutoane ,nuci, etc, este esential si de preferat sa se foloseasca produse proaspete de sezon  pentru a aduce cat mai multi

nutrienti si pentru  obtinerea unor arome cat mai satisfacatoare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Poate ca nu adaugi destule proteine ​​

Cantitatea de proteine poate imbunatati sau din contra  „strica” salata voastra.  Daca, cantitatea de legume verzi nu contine suficiente proteine, cu siguranta ca salata voastra nu o sa fie satioasa.

Cu alte cuvinte o sa vi se faca foame foarte curand. Indiferent de dieta, femeile au nevoie de 46 de grame de proteine in fiecare zi si cu cat sunt mai active, cantitatea de proteine trebuie marita. Carnea slaba si pestele sunt sunt cele mai bune optiuni.

Poate ca nu adaugi nici o grasime buna

Cel mai bine este sa folosim grasimile mono si polinesaturate, astfel putem sa ne simtim sanatoase si intr-o forma foarte buna. 

Alimente cum ar fi: nuci, avocado, ulei de masline sunt surse foarte bogate in grasimi omega 3.

Sosul folosit este extrem de important

Chiar daca salata ta este plina de ingrediente bogate in nutrienti sanatosi, folosirea unui  dressing  cumparat de la supermarket  poate strica totul intr-o clipa. Etichetele dressing-urilor  cuprind in general toate ingredientele folosite si desi acestea pot parea benefice (continut scazut de calorii, continut scazut de grasimi) ele ne pot cauza anumite probleme.

Este bine sa citim cu atentie ingredientele folosite, atunci cand folosim un dressing din comert. Cel mai indicat este sa folosim un dressing facut de noi acasa. Folosind un dressing facut de noi acasa, ne ajuta sa avem controlul total asupra ingredientelor folosite. Se recomanda pastrarea sub control a portiilor.

Sursa: Womenshealthmag.com



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies