Mop alb ca nou uou ? Trucul genial care, în doar 5 minute, îi redă strălucirea

Mop alb ca nou uou ? Trucul genial care, în doar 5 minute, îi redă strălucirea
Mop alb ca nou uou ? Trucul genial care, în doar 5 minute, îi redă strălucirea

Când vine vorba de curățenia în casă, gospodinele trebuie să aibă la îndemână cele mai bune unelte și produse pentru suprafețe imaculate.

Nu este indicat să folosești constant cârpele, lavetele sau mopul, care doar transportă murdărie, bacterii și gunoi dintr-o parte în alta. De aceea, îți dezvăluim cum să speli mopul foarte bine, astfel încât să fie la fel de alb ca unul nou, în doar cinci minute. 

Truc genial pentru mopuri curate 

Citeste si: Truc uimitor. Ce se întâmplă dacă pui o bucată de lămâie lângă pat

mop curatare truc cu bicarbonat

Citeste si: Trucul care te scapă de mirosul neplăcut din baie

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Este dificil să-ți menți casa cât mai curată. Curățarea podelelor este un proces simplu și poate preveni acumularea de bacterii. Puțini sunt cei care știu că mopul poate fi chiar mai îmbâcsit de bacterii decât podeaua pe care vrem să o ștergem de praf.

Acest lucru poate avea un rezultat nedorit și nu vei obține strălucirea pe care o cauți. 

Reține un lucru: esențial ar fi să ai un mop doar pentru exterior (curățarea gresei de pe terasă etc.) și altul pentru interiorul casei. Chiar dacă tu crezi că elimini murdăria din camere, afară există foarte mult praf și nu cred că ți-ai dori să-l aduci în casa ta. Iată cum să speli mopul astfel încât să fie alb ca unul nou, în doar câteva minute.

Tot ceea ce îți trebuie este săpun de baie, înălbitor cu clor sau soluție cu oxigen activ și apă. 

Cum procedezi pentru a avea un mop curat

Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui un ziar în frigider

mop curatare cu abur

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Utilizează mănuși de cauciuc, pentru a nu ți se usca pielea. Așază mopul într-o găleată curată și umezește-l, iar cu ajutorul săpunului de baie freacă-l foarte bine. Apoi clătește-l cu apă, după care adaugă o parte clor sau agent de curățare cu oxigen activ la 10 părți de apă. Introdu mopul în amestec și lasă soluția să acționeze preț de cinci minute, pentru a elimina toate bacteriile care ar putea rămâne pe el.

Important este să speli mai întâi cu săpun, deoarece clorul albește și dezinfectează dar nu curăță. La final clătește mopul cu apă și folosește-l cu încredere pentru podele și parchet. 

Un alt sfat esențial ar fi să storci bine mopul de fiecare dată când termini de șters o porțiune. De asemenea, este necesar să-l clătești, astfel încât să nu împrăștii murdăria. Iar dacă podeaua este făcută din lemn de esență tare, clătește mopul de două ori. 

curatare mop
Truc pentru curățarea mop-ului[Sursa foto: Freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cu ce se curăță indigoul. Știai care este secretul?

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies