Moșii de Toamnă 2020 pică, anul acesta, pe data de 31 octombrie, iar de Sâmbăta Morților trebuie să ne rugăm pentru mântuirea celor adormiți.
Moșii de Toamnă se sărbătoresc, în mod normal, în prima sâmbătă din luna noiembrie, iar această sărbătoare este cunoscută și sub denumirea de Sâmbăta Morților. Anul acesta, potrivit calendarului ortodox, Moșii de Toamnă se prăznuiesc pe data de 31 octombrie, atunci gând gospodinele trebuie să pregătească bucate pe care le vor sfinți și pe care le vor
Citeste si: Moșii de Toamnă 2020. Ce tradiții trebuie să respecți în Sâmbăta Morților?
Moșii de Toamnă 2020 mai poartă și denumirea de Sâmbăta Morților, iar această zi este una plină de superstiții și tradiții pe care trebuie să le citim și să le respectăm, iar lista acestora poate fi consultată chiar AICI.
Moșii de Toamnă 2020- cea mai puternică rugăciune de Sâmbăta Morților
„Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta credință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gândul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri luminoase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată durerea, întristarea și suspinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei
Citeste si: Cele mai puternice rugăciuni, pentru femeile care nu pot avea copii
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Dăruiește-le lor și nouă Împărăția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veșnice și desfătarea vieții Tale celei nesfârșite și fericite.
Că Tu ești învierea și odihna adormiților robilor Tăi (numele), Hristoase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Preasfântului și Bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Citeste si: Cea mai importantă rugăciune pentru tinerii căsătoriți. Aduce belșug și sănătate în casă!
Cu sfinții odihnește, Hristoase, sufletele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!”
Rugăciunea care se rostește în Sâmbăta Morților pentru mântuirea apropiaților trecuți în neființă
Moșii de Toamnă 2020- cea mai puternică rugăciune: „Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu Prea drept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul și Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită și i-ai suit în răi. Îngroapă păcatele mele și cugetele mele cele rele și viclene, că să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele, și suie mintea mea la cer, că să mă bucur de Fața Ta. Așa, Doamne, primește umilită mea rugăciune că o tămaie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari, și de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima; care impreună cu ucenicii și cu mironosițele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au văzut înviat din morți și la înălțarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoțit de Sfinții Tăi Îngeri.
Îndură-Te, Doamne, și de cei vii și de cei răposati, pentru rugăciunile Sfinților Tăi, către care zic și eu, nevrednicul: O, fericiți servitori ai lui Dumnezeu! Nu încetați a vă ruga Lui, ziua și noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greșim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociți pentru noi Darul și ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu știm a-l cere după cuviintă. Nu încetați a vă rugă, pentru că prin rugăciunile voastre, păcătosii să câștige iertare, săracii ajutorul, întristații mângâiere, bolnavii sănătate, cei slăbi la minte înțelepciune, cei tulburați liniște, cei asupriți ocrotire, și toți împreună Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvine cinste și închinăciune în veci. Amin.”