Rosu, galben sau verde, mititel (dar dolofan) sau mare si rotunjor ca un burghez plin de sine, ARDEIUL GRAS este o adevarata vedeta si in bucatarie si in... farmacie. In farmacia naturii!
De ce ar trebui sa-l consumam cu incredere (si, daca se poate,m zilnic)? Pentru ca are doar 25 de calorii, 1,9 g de fibre (la 100 g) si 80% apa. 100 g de ardei contin 125 mg vitamina C, adica doza zilnica recomandata. Adaugati la asta: 0,80 mg vitamina B6 si 0,45 mg vitamina K, precum si cantitati bunicele de potasiu, calciu, mangan si molibden, si-o sa aveti dintr-o data toate argumentele!
Sa vedem insa la ce il putem folosi!
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
1)
Reduce riscul de stop cardiac
Deoarece contine cantitati importante de vitamina B6 si acid folic, ardeiul gras este recomandat in prevenirea aterosclerozei, a bolilor de inima si a diabetului. Vitamina B6 si acidul folic reduc nivelul rde homocisteina (care poarta vina deteriorarii vaselor de sange, fapt ce duce la aparitia riscului de stop cardiac sau accident vascular cerebral). Si fratele sau mai mic (si mai sprinten) ardeiul iute regleaza circulatia sangelui si favorizeaza dilatarea vaselor de sange, stimuleaza activitatea inimii si previne riscul aparitiei atacului cerebral.
2) Te ajuta impotriva cancerului
Daca aveai nevoie de un aliat la indemana pentru a lupta impotriva cancerului, l-ai gasit! Atat ardeii grasi, cat si cei iuti contin licopen, un carotenoid care scade riscul aparitiei cancerului de prostata, de colon, de plamani sau de col uterin. Datorita continutului mare de vitamina A, este recomandat in special fumatorilor si celor care sunt expusi frecvent fumului de tigara, reducand riscul aparitiei emfizemului pulmonar si a cancerului de plamani.
Citeste continuarea pe ANTENA SATELOR.