James McWilliams, jurnalist la The Huffington Post, a explicat de ce este bine sa mancam mai putin.
Cu totii am auzit povesti despre calugarii care au trait pana la varste inainte si care au rezistat atat de mult deoarece au avut un regim alimentar echilibrat. Exista medici mai "neortodicsi" care recomanda in cazul unor afectiuni destul de serioase repaos alimentar. Dar care sunt in realitate beneficiile mancatului mai putin?
Jurnalistul de la Huffington Post a trecut in revista care sunt adevaratele motive pentru care toti oamenii ar trebui sa manance mai putin.
"Asta este sfatul pe care nutritionistul mi l-a dat.
Jurnalistul a dezvaluit ca asa a inceput sa descopere care sunt adevaratele avantaje ale consumului moderat de mancare. Nu doar ca reusesti sa slabesti, dar salvezi si planeta.
Rata obezitatii s-a dublat din 1980 si pana azi, peste doua treimi din adulti sunt supraponderali. Omul a ajuns sa manance peste o tona de mancare in fiecare an si si-a crescut aportul caloric cu peste 25%.
Daca oamenii ar incepe sa manance mai putin, asta ar avea un efect extraordinar asupra mediului inconjurator. Amercanii consuma azi 57% mai multa carne decat in anii 50, de patru ori mai multa branza, de 20 de ori mai mult iaurt, de 8 ori mai multe dulciuri. Toate aceste bunatati se fac in fabrici care afecteaza mediul inconjurator.
Dar asta nu e tot! S-a demonstrat ca exista o legatura reala intre saracie si obezitate. Frica de saracie, frica de foame, ne determina sa mancam mai mult si mai prost.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro