Motivele pentru care mancarurile picante sunt bune pentru sanatate! Iata ce vitamine si nutrienti au ardeii iuti

Motivele pentru care mancarurile picante sunt bune pentru sanatate! Iata ce vitamine si nutrienti au ardeii iuti
Motivele pentru care mancarurile picante sunt bune pentru sanatate! Iata ce vitamine si nutrienti au ardeii iuti

Alimentele picante si ardeii pot fi lucruri obisnuite in bucatariile unora, dar pentru altii, sunt taiate de pe lista de bucate de fiecare data. Daca esti in categoria celor care nu consuma picant ar trebui sa te mai gandesti atunci cand iti alegi mancarea, pentru ca specialistii sustin ca ardeii iuti sunt buni pentru sanatate.

Specialistii sustin ca exista mai multe beneficii de sanatate pentru consumul de alimente picante decat exista dezavantaje. Aceasta este o veste mare pentru iubitorii de alimente picante!

Ardeii jalapeno sunt mici si verzi, dar se pot transforma in rosu, dupa ce se maturizeaza. Ei pot fi folositi in crearea mai multor feluri de mancare condimentate. Dar, nu foarte multi oameni stiu ca ardeii sunt buni pentru sanatate. Ardeii jalapeno şi alti ardei iuti contin nutrienti, cum ar fi vitamine si calciu.

Mai mult, pot preveni anumite boli, cum ar fi diabetul zaharat, probleme cardiovasculare, si chiar cancer. Fiecare ardei iute conţine 17 miligrame de vitamina C, care este un antioxidant care ajuta la stoparea radicalilor liberi. Ardeii conţin, de asemenea, capsaicina, care este un nutrient care are multe efecte benefice asupra organismului. Acesta este un vasodilatator si un anti-inflamator.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Un alt avantaj pentru consumul de alimente picante si de ardei este ca ele ajuta la pierderea in greutate.

Ardeii jalapeno sunt foarte buni pentru dietele sarace in carbohidrati. Adaugarea de ardei in alimente poate ajuta la arderea colesterolului. Dupa ce mananci alimente condimentate, vei observa ca nu-ti va mai fi foame pentru o vreme. Acest lucru se datoreaza faptului ca alimentele condimentate ajuta sa te simti mai plin pentru mai mult timp.

Deci, nu mai evita alimentele condimentate! Ele nu pot cauza probleme gastrice si sunt bune pentru organism.

sursa: buynongmoseeds.com



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Strugurii îngrașă? Ce spun nutriționiștii, când e cel mai bine să-i consumi și cum

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Întrebări amuzante pentru băieți la prima întâlnire. Ce să-l întrebi ca să stârnești hohote de râs și să-l cunoști mult mai bine

Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies