Motivul pentru care nu trebuie să arunci pielea de pui. Cercetătorii au dezvăluit beneficiile sale

Motivul pentru care nu trebuie să arunci pielea de pui. Cercetătorii au dezvăluit beneficiile sale
Motivul pentru care nu trebuie să arunci pielea de pui. Cercetătorii au dezvăluit beneficiile sale

Multe gospodine gătesc pui pentru membrii familiei, deoarece puiul se prepară destul de rapid, și se regăsește în numeroase rețete gustoase. Însă, multe dintre doamne, de cele mai multe ori, aruncă pielea de pui. Specialiștii au dezvăluit de ce nu trebuie să o dai jos!

Majoritatea oamenilor obișnuiesc să mănânce carne de pui măcar la una dintre mesele zilei. Gospodinele iubesc să gătească pentru persoanele dragi acest aliment, deoarece se gătește extrem de rapid și se combină cu o mulțime de garnituri. Carnea de pui poate fi fiartă în ciorbă, preparată la cuptor sau prăjită în tigaie. Totodată, mulți români nu pot uita de rețeta copilăriei: pui la ceaun cu mămăligă și mujdei de usturoi sau cartofi prăjiți.

De ce nu trebuie să arunci pielea de pui

Motivul pentru care nu trebuie să arunci pielea de pui[Sursa foto: freepik]

Specialiștii au oferit informații despre pielea pe care multe gospodine o dădeau la o parte. Puține dintre ele cunosc, însă, calitățile sale care sunt lăudate chiar și de nutriționiști. Experții au făcut lumină în urma mitului popular care spune că pielea ar conține multă grăsime. Totodată, aceștia au menționat că este o practică mai sănătoasă găsirea unor rețete potrivite pentru ea, decât să o aruncăm.

Despre acest aliment se spune că duce la creșterea nivelului de colesterol și tensiune.

Citește și: Cum poți păstra brânza proaspătă mai mult timp în frigider. Toate gospodinele trebuie să încerce acest truc

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Motivul pentru care nu trebuie să arunci pielea de pui[Sursa foto: freepik]

Citește și: Truc genial pentru ouă ochiuri. De ce trebuie să torni o lingură de apă când le prepari

Ce beneficii are pielea de pui

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard, pielea de pui are multe beneficii pentru sănătate, dacă este mâncată moderat și gătită corespunzător. O bucată de carne  de pui cu piele are cu 50 de calorii mai mult, decât o bucată fără piele. În schimb, carnea de pui preparată împreună cu pielea are un gust mult mai bun, iar pielea este sănătoasă dacă puiul nu este prăjit.

Însă, oamenii nu trebuie să facă excese. O pulpă de pui superioară cu tot cu piele este suficientă pentru un adult la o masă, mai ales dacă este consumată alături de o garnitură sănătoasă.

Citește și: Rețetă de Chec cu morcov. Un desert ușor de preparat în casă

Motivul pentru care nu trebuie să arunci pielea de pui[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Friptură cu cartofi wedges și sos alb cu ciuperci. Vei impresiona toți invitații!

Bucătăresele o servesc alături de orez alb, legume la grătar, cartofi la cuptor sau un sos simplu de roșii făcut în casă. Totodată, carnea poate fi și sub formă de friptură, în ciorbă sau friptă pe grătar. În cazul în care dorești să prindă o crustă crocantă, este necesar să o ungi în timpul preparării cu un sos cu miere, boia afumată, cimbru și piper.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Rețetă de Pizza salami. Perfectă pentru o seară cu prietenii!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies