Motivul pentru care pisica te mușcă. Cum să oprești acest comportament al felinei tale

Motivul pentru care pisica te mușcă. Cum să oprești acest comportament al felinei tale

Iată motivele pentru care pisica ta mușcă și cum poți să o oprești din a mai face asta.

Comportamentul pisicilor este adesea de neînțeles, mai ales atunci când se joacă, iar acestea te pot mușca accidental, însă există și câteva motive pentru care fac acest lucru. Totodată, mușcătura de pui de pisică este diferită cu cea a pisicilor adulte, iar fiecare comportament ascunde ceva în spate.

Pisoii învață să interacționeze

Citește și: Top 8 rase de pisici care trăiesc mult. Cum să le asiguri o viață lungă și sănătoasă

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce decizie a luat Gabriela Cristea în legătură cu pisica? "A pus stăpânire pe terasă, gata!"

Pisicile și pisoii pot mușca din diferite motive și este important să distingeți pentru a înțelege ce își doresc. Pisoii învață să interacționeze cu alți pisoi prin acest comportament, dar și pisicile care nu au fost învățate corect pot face acest lucru cu alte pisici întâlnite în calea lor. De cele mai multe ori, puii de pisică nu înțeleg că acest lucru este ceva rău și trebuie să îi educi în acest sens.

Joaca

De cele mai multe ori, pisicile mușcă sau zgârie atunci când se joacă cu alte pisici și pot aduce acest comportament chiar și atunci când vine vorba de joacă. În distracția mare în care se află devine prea entuziasmat pentru a-și da seama de ce anume a făcut.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Suprastimulare

De cele mai multe ori, nu înțelegem anumite semne pe care pisicile le oferă. La un moment dat, când s-a săturat să mai fie mângâiată, reacționează brusc și zgârie sau mușcă, aparent de nicăieri, apoi ne întrebăm de ce a făcut acest lucru sau ce anume a deranjat-o. Trebuie să fim de fiecare dată atenți la limbajul corpului felinei noastre și să ne oprim din a o mai mângâia prea mult, până nu se enervează.

Autoapărare și frică

Atunci când pisica ta se simte amenințată, cu siguranță va reacționa într-un mod în care nu te aștepți. Acest lucru se întâmplă chiar și cu stăpânii, dar și cu alte animale sau persoane din jurul lor care le calcă teritoriul și se simt ca prinse în capcană. Totodată, anumite gesturi pe care tu le faci pisicii tale și o iei prin surprindere poate face să reacționeze așa, deoarece nu-și dă inițial seama de intenția ta și este inundată de un sentiment de frică.

Agresiune redirecționată

Animalele de companie pot fi agresive față de oameni fără motiv, dacă au fost deranjate de alte persoane sau de animale întâlnite pe teritoriul lor. Astfel, dacă nu s-au exteriorizat la timp frustrările, se pot răzbuna pe tine când nu te aștepți.

Căutarea atenției

Comportament feline [Sursa foto: freepik]

În momentul în care pisica ta nu este băgată în seamă, poate să reacționeze astfel, tocmai pentru a-ți atrage atenția și a te juca mai mult cu ea.

Citește și: Șoc în „Casa iubirii”! Daniel aruncă bomba despre Julia și lasă pe toată lumea mască! „Dacă nu era atât de fiartă, nu dădea mesaje și în afara emisiunii!”. Aflați ce va păți concurenta în ediția de duminică, 15 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Adevărul despre moartea lui Mircea Diaconu! Știrea momentului- stirilekanald.ro

Afecțiune

Lipsa de afecțiune poate, de asemenea, să ducă la un astfel de comportament, dorindu-și prin orice metodă să te facă să o bagi în seamă.

Durere sau boală

Pisica ta poate să zgârie și în momentul în care are o durere sau o boală, iar presiunea pe care tu o pui asupra ei o deranjează. Totodată, vrea să-ți transmită că ceva este în neregulă cu ea.

Ce să faci atunci când pisica ta te mușcă

Comportament feline [Sursa foto: freepik]

Dacă pisica ta te mușcă, cea mai bună reacție este să oprești ceea ce faci și să încerci să determini de ce a avut un astfel de comportament asupra ta. Urmărește limbajul corpului și observă care sunt următoarele intenții, dar și mediul în care se află. Poate chiar voi sunteți cei care au făcut ca ceva să o deranjeze sau poate mediul nu-i oferă încredere. Cu puțin antrenament, pisicile pot învăța cum să interacționezi corect fără să te muște, dar și când își pot folosi ghearele și dinții doar cu scopul de a se juca, fără să rănească. În primul rând, oamenii ar trebui să își învețe pisicile că mâinile și picioarele nu sunt pe post de jucării, deoarece le încurajați la un comportament riscant.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Adopția Animalelor: De Ce Este Alegerea Etică și Benefică pentru Toată Lumea

Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!

Anghel Damian șochează: Secretul ascuns care îl macină zilnic! Soțul lui Theo Rose susține că are un sindrom care îl bântuie

Unde locuiește Fuego și ce spun vecinii despre el: "Dacă te întâlnești cu el, vorbește cu toată lumea”

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. A scris chiar în testament: „Va fi incinerat...”

Virginia de la „Casa Iubirii”, alături de un hairstylist celebru! În ce ipostază au fost surprinși cei doi

VIDEO Părinții lui Armando, tânărul șofer care a pierit în cumplitul accident de la Ploiești, se întorc în țară după tragedie: „Mama lui nu ştie că a murit”