Două din trei persoane s-au simţit atrase de un coleg/colegă la locul de muncă. Petrecerea a 8-9 ore pe zi la birou înseamnă mai mult timp împărţit cu colegii decât cu partenerul de viaţă, lucru care duce la infidelităţi şi apariţia fenomenului „soţ de serviciu“.
El a adăugat că orele petrecute la birou oferă şansa de a cunoaşte pe cineva foarte bine: „Statul cu cineva zi de zi, vă oferă şansa să vedeţi cum rezolvă o problemă, cum acţionează sub presiune sau cum interacţionează cu alţi colegi. De asemenea, este uşor să începeţi să vă împărtăşiţi chestiuni personale şi să vă sfătuiţi cu privire la dificultăţile de la biro- poate şi în timpul prânzului sau după serviciu“.
Sondajul realizat pe un număr de 5,795 de angajaţi din Marea Britanie a arătat că două din trei persoane s-au simţit atrase de un coleg/colegă la locul de muncă. 76% dintre cei chestionaţi au spus că ascund colegilor o posibilă relaţie la locul de muncă.
„Există o regulă care spune că nu este recomandat să începeţi o relaţie la locul de muncă. Motivele sunt multe: riscaţi să vă pierdeţi slujba, provocaţi o situaţie incomodă sau puteţi ajunge în situaţii care v-ar putea afecta reputaţia profesională “,
a spus Brudö.Aproximativ 60% dintre cei intervievaţi au declarat că au simţit presiunea de a acţiona cu mai mult profesionalism atunci când se aflau într-o relaţie de muncă, iar 51% au spus că erau îngrijoraţi de bârfele colegilor. Una din trei persoane a spus că s-a simţit judecat.
„Poţi crede cu uşurinţă că unul dintre colegi a devenit o persoană importantă în viaţa ta.
Este necesarsă însă recunoaşterea diferenţei dintre o puternică apropiere şi adevărata iubire“, a concluzionat Brudö.