Motivul uimitor pentru care trebuie sa mananci fainoase fierte si racite!

Motivul uimitor pentru care trebuie sa mananci fainoase fierte si racite!

Pastele fainoase reci contin un tip de amidon - numit amidon rezistent - care are efecte pozitive asupra sanatatii, sustine un specialist britanic.

 

Dr. Denise Robertson, specialist in nutritie la University of Surrey, Marea Britanie, studiaza de multi ani efectele acestui amidon – numit amidon rezistent – asupra sanatatii.
Amidonul rezistent are un alt comportament in organism: unele dintre lanturile sale de glucoza nu mai sunt descompuse in intestinul subtire, ceea ce inseamna ca absorbtia glucozei in singe se va face mai lent; nivelul de insulina nu mai creste asa de mult si ne vom simti satui pentru o perioada mai indelungata.
In plus, amidonul nedigerat in intestinul subtire trece in intestinul gros, unde joaca rolul fibrelor alimentare si este fermentat de bacteriile din intestin, fiiind transfomat in acizi grasi cu lant scurt; acestia sunt absorbiti si au diferite efecte pozitive, de exemplu prevenirea bolilor de inima si, posibil, chiar reducerea tensiunii arteriale, afirma dr. Robertson.
Amidonul rezistent se gaseste in mod natural in alimente precum bananele (dar cu conditia sa fie mancate cand nu sunt foarte coapte, cand inca sunt putin verzi), in unele leguminoase (legume din familia fasolei), in
fulgii cruzi de ovaz.
Dar si gatirea unor alimente fainoase, urmata de racirea lor, le mareste continutul de amidon rezistent.
Un experiment recent, de mica amploare, sugera ca si pastele fainoase lasate sa se raceasca si apoi reincalzite provoaca cresteri mult mai mic ale glicemiei si secretiei de insulina, comparativ cu pastele proaspat fierte si servite calde.
Ca urmare, consumul de paste fainoase reci, de cartofi fierti ori copti si raciti ar putea avea efecte bune asupra organismului; aceste alimente ar tine de foame mai bine decat daca sunt mancate fierbinti si ar putea ajuta la prevenirea diabetului, datorita continutului de amidon rezistent, crede dr. Robertson.
Citeste mai multe pe descopera.ro.

Dr. Denise Robertson, specialist in nutritie la University of Surrey, Marea Britanie, studiaza de multi ani efectele acestui amidon – numit amidon rezistent – asupra sanatatii.

Amidonul rezistent are un alt comportament in organism: unele dintre lanturile sale de glucoza nu mai sunt descompuse in intestinul subtire, ceea ce inseamna ca absorbtia glucozei in singe se va face mai lent; nivelul

de insulina nu mai creste asa de mult si ne vom simti satui pentru o perioada mai indelungata.

In plus, amidonul nedigerat in intestinul subtire trece in intestinul gros, unde joaca rolul fibrelor alimentare si este fermentat de bacteriile din intestin, fiiind transfomat in acizi grasi cu lant scurt; acestia sunt absorbiti si au diferite efecte pozitive, de exemplu prevenirea bolilor de inima si, posibil, chiar reducerea tensiunii arteriale, afirma dr. Robertson.

Amidonul rezistent se gaseste in mod natural in alimente precum bananele (dar cu conditia sa fie mancate cand nu sunt foarte coapte, cand inca sunt putin verzi), in unele leguminoase (legume din familia fasolei), in fulgii cruzi de ovaz.

Dar si gatirea unor alimente fainoase, urmata de racirea lor, le mareste continutul de amidon rezistent.

Un experiment recent, de mica amploare, sugera ca si pastele fainoase lasate sa se raceasca si apoi reincalzite provoaca cresteri mult mai mic ale glicemiei si secretiei de insulina, comparativ cu pastele proaspat fierte si servite calde. 

Ca urmare, consumul de paste fainoase reci, de cartofi fierti ori copti si raciti ar putea avea efecte bune asupra organismului; aceste alimente ar tine de foame mai bine decat daca sunt mancate fierbinti si ar putea ajuta la prevenirea diabetului, datorita continutului de amidon rezistent, crede dr. Robertson.

Citeste mai multe pe descopera.ro.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Adriana Bahmuțeanu și-a văzut copiii! Cum a decurs prima întâlnire cu băieții, după moartea lui Silviu Prigoană- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Andreea Bălan, despre relația dintre ea și Petrișor, colegul său de scenă. „Este sufletul meu pereche în ceea ce privește dansul. Este satelitul meu.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict trebuie să respecte solistul trupei Generic

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ultima conversație dintre Igor Cuciuc și fiica sa. Ce i-a transmis Andreea înainte cu câteva ore să se stingă din viață: „Tata nu...”. Artistul cânta în momentul în care adolescenta și-a dat ultima suflare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină