Dulciurile raw vegane sunt una din cele mai mari incantari a papilelor gustative.
Dulciurile raw vegane nu sunt procesate termic, nu contin zahar, nu contin faina, nu contin lapte, oua, nu contin E-uri, conservanti si potentatori de arome. Ele sunt 100% naturale, savuroase si mai ales pline de gust….
Faptul ca aceste dulciuri nu sunt trecute prin foc, le face sa fie pline de enzime, vitamine si nutrienti in stare naturala. Astfel, daca consumam dulciuri raw vegane ne incarcam de fapt cu toate aceste enzime, vitamine si nutrienti.
Dulciurile raw vegane se prepara cu ajutorului unui blender si a unui congelator, in loc de cuptor.
Mouse de ciocolata cu aroma de menta
Pentru 4 portii.
Timp de preparare: 10 min.
Stratul 1
Ingrediente:
- 2 avocado
- 1 banana
- 7 lingurite de miere naturala sau indulcitor natural (sirop
de agave sau de artar)
- 8 lingurite de cacao cruda
- apa (50 ml)
Mod de preparare:
Se curata cei 2 avocado si banana si pun toate intr-un blender cu lama S (sau orice alt tip de blender ai acasa) apoi se pun restul ingredientelor. Se mixeaza pana se obtine o crema/pasta.
Gustul de dulce sau amarui se poate ajusta in functie de preferinte (se mai poate adauga miere sau cacao).
In functie de puterea robotului se mixeaza in jur de 1 min, maxim 2.
Se pune primul strat in vasele in care doresti sa fie servit. Pana se pregateste cel de-al 2-lea strat se lasa la rece.
Stratul al 2-lea:
Ingrediente:
- 2 avocado
- 200 ml lapte
de migdale
- spirulina: 1 lingurita
- vanilie: 1 lingurita
- ulei esential de menta (pur): 2 picaturi
- miere: 5 lingurite
Pentru cel de-al 2-lea strat avem nevoie de lapte vegetal – de migdale. Pentru lapte avem nevoie de 200 gr de migdale inmuiate in apa min 8 ore (cel mai bine este sa lasi migdalele de seara pana dimineata). In momentul in care vrei sa pregatesti laptele, scurgi apa in care au stat acestea la inmuiat.
Proportii lapte:
- 200 gr migdale hidratate
- 1 litru de apa
Se pun in blender cu lama S (sau un blender care sa aiba peste 1000 de rotatii pe minut) si se mizeaza. In functie de puterea blenderului se mixeaza 1 min, max 2. Dupa ce s-au mixat migdalele cu apa si s-au transformat intr-un lichid asemanator laptelui de origine animala, se separa pulpa de zeama. Pentru aceasta avem nevoie de un saculet de filtrat laptele sau de un tifon curat. Se trece zeama si pulpa prin acesta saculet/ tifon si se stoarce cat mai bine acesta pulpa.
Lichidul obtinut este laptele vegetal de migdale pe care il vom folosi in cel de-al 2-lea strat al mousse-ului de ciocolata. Pulpa ramasa de la lapte nu se arunca. Din ea se pot face bombonele raw vegane sau, se poate folosi ca scrub de fata. Este un exfoliant natural, extrem de bun si, astfel, nu mai folosim produse din comert.
Decor:
Putem folosi catina sau cacao nimbs.
Se savureaza pe indelete si cu multa placere.
Sursa: Laurcosoi.ro
Dulciurile raw vegane nu sunt procesate termic, nu contin zahar, nu contin faina, nu contin lapte, oua, nu contin E-uri, conservanti si potentatori de arome. Ele sunt 100% naturale, savuroase si mai ales pline de gust….
Faptul ca aceste dulciuri nu sunt trecute prin foc, le face sa fie pline de enzime, vitamine si nutrienti in stare naturala. Astfel, daca consumam dulciuri raw vegane ne incarcam de fapt cu toate aceste enzime, vitamine si nutrienti.
Dulciurile raw vegane se prepara cu ajutorului unui blender si a unui congelator, in loc de cuptor.
Mouse de ciocolata cu aroma de menta
Pentru 4 portii.
Timp de preparare: 10 min.
Stratul 1
Ingrediente:
- 2 avocado
- 1 banana
- 7 lingurite de miere naturala sau indulcitor natural (sirop de agave sau de artar)
- 8 lingurite de cacao cruda
- apa (50 ml)
Mod de preparare:
Se curata cei 2 avocado si banana si pun toate intr-un blender cu lama S (sau orice alt tip de blender ai acasa) apoi se pun restul ingredientelor. Se mixeaza pana se obtine o crema/pasta. Gustul de dulce sau amarui se poate ajusta in functie de preferinte (se mai poate adauga miere sau cacao).
In functie de puterea robotului se mixeaza in jur de 1 min, maxim 2.
Se pune primul strat in vasele in care doresti sa fie servit. Pana se pregateste cel de-al 2-lea strat se lasa la rece.
Stratul al 2-lea:
Ingrediente:
- 2 avocado
- 200 ml lapte de migdale
- spirulina: 1 lingurita
- vanilie: 1 lingurita
- ulei esential de menta (pur): 2 picaturi
- miere: 5 lingurite
Pentru cel de-al 2-lea strat avem nevoie de lapte vegetal – de migdale. Pentru lapte avem nevoie de 200 gr de migdale inmuiate in apa min 8 ore (cel mai bine este sa lasi migdalele de seara pana dimineata). In momentul in care vrei sa pregatesti laptele, scurgi apa in care au stat acestea la inmuiat.
Proportii lapte:
- 200 gr migdale hidratate
- 1 litru de apa
Se pun in blender cu lama S (sau un blender care sa aiba peste 1000 de rotatii pe minut) si se mizeaza. In functie de puterea blenderului se mixeaza 1 min, max 2. Dupa ce s-au mixat migdalele cu apa si s-au transformat intr-un lichid asemanator laptelui de origine animala, se separa pulpa de zeama. Pentru aceasta avem nevoie de un saculet de filtrat laptele sau de un tifon curat. Se trece zeama si pulpa prin acesta saculet/ tifon si se stoarce cat mai bine acesta pulpa.
Lichidul obtinut este laptele vegetal de migdale pe care il vom folosi in cel de-al 2-lea strat al mousse-ului de ciocolata. Pulpa ramasa de la lapte nu se arunca. Din ea se pot face bombonele raw vegane sau, se poate folosi ca scrub de fata. Este un exfoliant natural, extrem de bun si, astfel, nu mai folosim produse din comert.
Decor:
Putem folosi catina sau cacao nimbs.
Se savureaza pe indelete si cu multa placere.
Sursa: Laurcosoi.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro