Mousse de ciocolată și alune de pădure. Cremos și greu de refuzat!

Mousse de ciocolată și alune de pădure. Cremos și greu de refuzat!

Mousse-ul de ciocolată și alune de pădure se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mousse de ciocolată și alune de pădure. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos mousse de ciocolată și alune de pădure, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Mousse de ciocolată și alune de pădure

Rețeta delicioasă de  mousse de ciocolată și alune de pădure, absolut minunat, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Mousse de ciocolată și alune de pădure  este de 30 de minute

Mousse de ciocolată și alune de pădure [Sursa foto: freepik]

Timp de preparare – 2 ore

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Timp total – 2 ore si 30 de minute

Rețeta de  Mousse de ciocolată și alune de pădure  este pentru 4 persoane

Mousse de ciocolată și alune de pădure [Sursa foto: freepik]

Citește și: Chec Bundt. Pe cât de bine arată, pe atât de gustos este!

Ingrediente –  Mousse de ciocolată și alune de pădure

  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 g unt
  • 3 ouă
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 100 g alune de pădure prăjite și tocate fin
  • 150 ml frișcă lichidă

Înainte de a începe prepararea acestui desert, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Mousse de ciocolată și alune de pădure [Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Mod de preparare -  Mousse de ciocolată și alune de pădure

  1. Se topește ciocolata și untul într-un vas dublu, amestecând continuu, sau se pot topi într-un bol din sticlă la microunde în intervale scurte de 30 de secunde, amestecând între fiecare interval.
  2. Se separă ouăle, albușurile se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenușurile se mixează cu zahărul pudră până când compoziția devine ușoară și spumoasă.
  3. Adăugați ciocolata topită și alunele tocate în compoziția cu gălbenușurile și amestecați bine.
  4. Încorporați cu grijă albușurile bătute spumă în compoziția de ciocolată și amestecați ușor cu o spatulă până când totul este bine combinat.
  5. Adăugați frișca lichidă în compoziție și amestecați ușor pentru a obține o textură cremoasă.
  6. Distribuiți mousse-ul în cupe și lăsați-l să se răcească la frigider cel puțin 2 ore.
  7. Serviți cu alune de pădure tocate și un strop de frișcă, dacă doriți.

Mousse de ciocolată și alune de pădure [Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de Mousse de ciocolată și alune de pădure

  • Este important să se topească ciocolata la bain-marie sau la microunde la intervale scurte pentru a evita arderea ciocolatei.
  • Albușurile trebuie bătute spumă bine, dar nu prea tare, pentru a obține o textură aerată și ușoară.
  • Dacă nu găsiți alune de pădure, puteți înlocui cu alte nuci sau migdale prăjite.
  • Mousse-ul se poate păstra la frigider până la 3 zile.
  • Dacă doriți să adăugați o notă de aromă, puteți înlocui frișca lichidă cu frișca cu aromă de vanilie sau cu frișca de cocos.
  • Înainte de a încorpora albușurile bătute spumă în compoziția de ciocolată, asigurați-vă că vasul și mixerul folosite sunt curate și uscate, deoarece orice urmă de grăsime poate împiedica ouăle să devină spumoase.
  • Încercați să folosiți ciocolată de calitate pentru a obține cel mai bun gust și textură.
  • În loc de cupe, puteți servi mousse-ul într-un bol mare și îl puteți decora cu alune de pădure tocate, fructe proaspete sau ciocolată rasă.
  • Alegeți ciocolată cu cel puțin 60-70% cacao, pentru un gust intens și profund de ciocolată. Asigurați-vă că alunele de pădure sunt tocate fin, pentru a le putea încorpora bine în mousse și a obține o textură cremoasă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Mousse de ciocolată și alune de pădure [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ciolan de porc în sos. Un gust suculent nemaipomenit!



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Pizza Margherita cu felii de roșii și brânză mozzarella. Savurează și tu gustul autentic Italian!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte