Mousse în trei culori, servit la pahar, o rețetă ideală pentru nunți și botezuri. Un desert elegant care se potrivește perfect cu atmosfera festivă și elegantă.
Mousse-ul în trei culori, servit la pahar este o experiență culinară sofisticată, perfectă pentru orice iubitor de ciocolată. Acest deliciu este compus din trei straturi delicate de mousse de ciocolată, neagră, cu lapte și albă, fiecare cu textura sa cremoasă.
Citește și: Cheesecake cu gem de zmeură. Oferă un moment de răsfăț care lasă o impresie plăcută!
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.
Ingrediente
Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolată neagră
- 100 g de ciocolată neagră
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 1 lingură de zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie
Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolată cu lapte
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 100 g de ciocolată cu lapte
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 1 lingură de zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie
Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolată albă
- 100 g de ciocolată albă
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 1 lingură de zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie
Ingrediente pentru decor
- Zmeură proaspătă
- Afine proaspete
- Frunze de mentă (opțional)
Mod de preparare desert
Mod de preparare m ousse de ciocolată neagră
- Topiți ciocolata neagră pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând până devine omogenă. Lăsați-o să se răcească ușor.
- Într-un bol, bateți smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră și esența de vanilie până se formează vârfuri moi. Adăugați treptat ciocolata topită în frișca bătută, amestecând ușor cu o spatulă până se omogenizează.
- Puneți mousse-ul în pahare, umplând aproximativ o treime din fiecare pahar. Lăsați la frigider să se răcească.
Mod de preparare mousse de ciocolată cu lapte
- Vom face aceleași lucruri ca și pentru mousse-ul de ciocolată neagră, dar vom folosi ciocolată cu lapte în loc de ciocolată neagră. Astfel, vom începe topind ciocolata cu lapte la bain-marie și apoi o lăsăm să se răcească.
- Înainte de a adăuga gălbenușurile în ciocolata topită, vom bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră. Le batem și separat cu albușurile până devin spumă. Pune frișca bătută în amestecul de ciocolată și gălbenușuri, apoi amestecă albușurile pentru a obține textura dorită.
Mod de preparare mousse de ciocolată albă
- Exact ca în cazul celorlaltor două mousse-uri, vom repeta pașii, folosind de această dată, ciocolată alba. Topește ciocolata albă și las-o să se răcească.
- Separat, amestecă smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, iar gălbenușurile se vor încorpora în ciocolată, după ce s-a răcit.
- Separat batem și albușurile. A venit momentul să încorporăm frișca în ciocolată, dar și alături de albușuri, până obținem mousse-ul dorit.
Decorarea si servirea
- Înainte de servire, decorați fiecare pahar cu zmeură proaspătă și afine. Adăugați câteva frunze de mentă pentru un plus de prospețime și culoare.
- Serviți mousse-ul în pahare individuale, având grijă ca straturile să fie bine vizibile. Se poate păstra la frigider până în momentul servirii. Poftă bună!
Îți recomandăm și rețeta de Dulceață de coacăze roșii. Un adevărat răsfăț!, pentru o delicatesă dulce-acrișoară, preparată din coacăze proaspete și zahăr. Aceasta păstrează aroma ușor acidulată a fructelor, fiind perfectă pentru a fi întinsă pe pâine, clătite sau pentru a fi folosită în diverse deserturi.