Ovidiu Bojor, farmacist si fitoterapeut, recomandă mujdeiul de usturoi pentru combaterea parazitozelor intestinale.
Acesta trebuie consumat de trei ori pe săptămână, preparat după următoarea reţetă.
Peste cateii de la o capatana de usturoi, se pune o lingurita de sare grunjoasa si o lingurita de miere de albine
Se freaca bine in piua de lemn sau mojar de ceramica, pana se obtine o pasta. Se pune apoi o lingura de ulei si se freaca pana se obtine o emulsie.
La final se adauga 1-2 linguri de otet de mere si se amesteca bine.
Preparat astfel, sustine Ovidiu Bojor, mujdeiul poate fi folosit la asezonarea alimentelor, dar si consumat de catre cei care sufera de gastrita, uleiul protejand mucoasa gastrica. De asemenea, a doua zi respiratia nu mai miroase a usturoi.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro