Dacă lucrezi de acasă, poţi primi bani în plus pentru a-ţi plăti utilităţile şi pentru echipamentele de lucru!
Noua lege intrată în vigoare la începutul anului 2021 permite firmelor să acopere aceste cheltuieli, care vor fi scăzute ulterior din impozitul datorat statului, fără documente justificative din partea angajaţilor.
Cristina, specialist în marketing, a ales să lucreze de acasă şi astfel a reuşit să economisească banii destinaţi transportului sau ieşirilor cu prietenii, pe care i-a investit în echipamente de lucru.
Cristina Maria Caldeș: ,,A trebuit să îmi fac un colţişor al meu pe care să îl consider birou, asta a însemnat achiziţionarea unui birou şi a unui scaun în care să fie mult mai comod
În schimb, pentru Radu, munca din sufragerie a adus costuri suplimentare.
Radu Matache, specialist IT: ”La curent am văzut o diferenţă, nu semnificativă, dar oricum. Eu de obicei plăteam în jur de 80 de lei pe lună, am păţit să plătesc şi undeva la 2 milioane şi ceva”.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Cele mai frumoase mesaje de Sfântul Ioan 2021! Destinatarii lor vor fi foarte încântați!
Începând cu luna ianuarie, angajaţii în regim de telemuncă pot primi un ajutor financiar în valoare de 400 de lei.
Aceşti bani pot fi utilizaţi pentru plata utilităţilor sau pentru achiziţionarea mobilierului de lucru şi a consumabilelor.
Citeste si: Instanţa supremă a decis: Masca este obligatorie în spaţii deschise
Cine primește bani pentru munca de acasă
Adrian Bența, consultant fiscal: ,,Angajatorii pot face o procedură internă prin care salariaţii cer în scris către angajator decontarea acestor sume în funcţie de zilele lucrate în telemunca, angajatorul poate să plătească acei bani.
Antreprenorii se arată încântaţi de noile măsuri, dar susţin că este necesară alocarea de fonduri şi pentru pregătirea angajaţilor în system de telemuncă.
Florin Pogonaru, preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România: ,,Nimeni nu s-a izbit de nevoia de creştere a eficienţei, faptul că ai impresia că ştii să foloseşti Excelul, dar dacă nu foloseşti Excelul avansat te va face să pierzi din eficienţă, poţi fii mult mai rapid, poţi să faci tot felul de sinteze”.