Musacaua cu vinete si cartofi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Musaca
Rețetă de Musaca cu vinete și cartofi
Rețeta delicioasă de Musaca cu vinete și cartofi, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Musaca cu vinete și cartofi este de o oră
Citește și: Prăjitură Napoleon, rețeta originală. Un gust apetisant, doar din poze!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Tartă cu piersici și cremă de vanilie. Incearcă și tu gustul de acasă, fresh!
Timp de preparare- o oră
Timp total- 2 ore
Rețeta de Musaca cu vinete și cartofi este pentru 6 persoane
Ingrediente – Musaca cu vinete și cartofi
- 5 vinete
- 5 dovlecei
- 1 kg de cartofi
- 150 g de unt
- 150 ml de lapte
- 600 g de roșii
- 5 cepe
- Sare
- piper negru măcinat
- 5 linguri de ulei
- 5 ouă
- 150 g de pesmet
- Cimbru
- 300 g de cașcaval ras
Înainte de
Mod de preparare- Musaca cu vinete și cartofi
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de musaca cu vinete și cartofi, este să pregătiți vinetele.
- În acest timp, ne vom ocupa și de dovlecei dar și de cartofi. Așadar, după ce i-am curățat pe toți, îi vom trece sub un jet rece de apă pentru a ne asigura că nu a rămas ceva pe ei, și vom avea nevoie în continuare de o oală de dimensiuni potrivite. Adăugăm în oală apă și sare și ulterior și dovleceii pentru ai fierbe. După ce aceștia s-au fiert îi vom scoate cu ajutorul unei site și îi vom lăsa deoparte să se scurgă. Înlocuim apa din oală cu o alta, adăugăm din nou sare și punem și cartofii la fiert. Odată ce s-au fiert și cartofii, îi vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga și untul, laptele dar și ouăle, ingrediente pe care le vom amesteca toate împreună până când vom obține un piure din acești cartofi.
- Într-o tigaie de dimensiuni mai mari vom adăuga și ceapa pe care o vom căli până în momentul în care va deveni translucidă, în tigaie adăugând ulei, sare și piper negru măcinat. În acest moment putem să spălăm foarte bine și roșiile, pe care le vom adăuga într-un bol ce le vom toca mărunt de tot.
- Separat, după ce s-au scurs foarte bine de apă vinetele coapte, le vom toca cât mai mărunt cu putință, iar ulterior le vom pune într-un bol de dimensiuni mai mari peste care vom adăuga ceapa pe care am călit-o în prealabil, roșiile tocate mărunt, dar și dovleceii. Toate aceste ingrediente se vor pune într-o oală de dimensiuni mai mari, se amestecă iar ulterior se lasă să scadă câteva minute, la foc mic. Condimentăm amestecul cu sare și piper negru măcinat după gust, dar și cimbru.
- Acum că toate ingredientele noastre sunt gata pentru această rețetă, vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, de cuptor, pe care o vom unge cu unt, ulterior vom presăra și un strat de pesmet și vom începe prin a forma un strat din piure ul de cartofi, următorul fiind un strat de cașcaval ras, apoi un alt strat gros de vinete cu roșii, și tot așa până când se va termina toată compoziția. Deasupra presărăm un strat consistent de cașcaval ras, iar tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de aproximativ o oră.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și preparatul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.