Paula Chirilă a dezvăluit cum prepară musacaua cu dovlecei.
Paula Chirilă a dezvăluit rețeta care a ajutat-o pe ea să evite cartofii în dietă, astfel că a reinterpretat musacauna.
Care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru rețeta Paulei Chirilă
Paula Chirilă a dezvăluit cum reușește să prepare musacaua cu dovlecei, sos de roșii și amestec de carne, perfectă pentru perioada în care a ținut dietă și a înlocuit cartofii.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Ingrediente:
- Carne tocată
- Dovlecei
- Ceapă
- Sare
- Ulei
- Sos de roșii mozzarella
- Ouă
- Usturoi granulat
„Am gătit o musaca foarte ușoară. E musacaua familiei și spun asta pentru că este un derivat din musacaua cu straturi de cartofi și acel sos de carne. Am găsit soluția asta atunci când am ținut un soi de dietă și nu trebuia să mănânc cartofi. A trebuit să înlocuiesc cartofii cu dovlecel și a ieșit ceva foarte bun. I-am adăugat ceva pentru prima oară. Am pus ceapa la călit, după care am pus cam un kg de carne de vită și porc în amestec, am călit-o puțin, am perpelit-o în ulei, după care am adăugat sare,
Cum prepară Paula Chirilă acest tip de musaca
Musacaua preparată de actriță este după același stil al celei clasice, doar că înlocuiește straturile de cartofi cu straturi de dovlecei, după care adaugă carnea, mozzarella, completând cu straturile până la umplerea tăvii. La final, Paula Chirilă a adăugat și trei ouă bătute deasupra. „Pentru că dovleceii lasă apă la copt, scad foarte bine sosul. Dovleceii îi tai rondele subțiri cu puțin ulei și pun un strat de dovlecei, un strat de carne. I-am aranjat și pun pur și simplu carnea peste ea. Mi-a venit ideea să presar și puțină mozzarella între straturi pentru un strop de gust. Pun și la final, alături de un ou. Vin și cu următorul strat de dovlecei, după care iar un strat de carne, mozzarella și ouă. Am pus ultimul strat, am bătut trei ouă și întind uniform, apoi bag la cuptor, la 200 de grade și o verificăm din când în când să vedem când e gata. Ce bine arată! Se vede că s-a închegat și oul, ușor rumenită, senzațională.”, a mai povestit Paula Chirilă.