Ne distrugem singure tenul. Iată ce greșeli facem constant

Ne distrugem singure tenul. Iată ce greșeli facem constant
Ne distrugem singure tenul. Iată ce greșeli facem constant

Sunt sigură că fiecare dintre noi își dorește o piele fină, curată, care să radieze. Pentru asta, atenția noastră se îndreaptă spre tot felul de produse, de la creme de hidratare, pănâ la creme antirid, care să ne ajute pielea să arate uimitor.

Curățarea tenului de două ori pe zi, exfolierea regulată, hidratarea, dar și protecția solară sunt doar câteva dintre regulile simple pe care trebuie să le aplici în fiecare zi pentru un ten luminos. Însă în goana noastră după lucrurile pe care să le facem pentru a obține o piele uimitoare, pierdem din vedere lucrurile pe care nu le facem și care ne afectează pielea într-un mod negativ.

Acestea sunt greșelile pe care le facem zilnic

Nu îți speli fața înainte de culcare. După o zi în care tenul tău a luat contact cu factorii externi, cu siguranță primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de culcare este curățarea. Praful, excesul de sebum, resturile de machiaj ne afectează pielea constant. Știu că oboseala acumulată de peste zi îngreunează procesul de curățare și că tot ce îți dorești este să dormi, dar nu trebuie să omiți să-ți cureți fața indiferent de cât de obosită ești.

Cu siguranță nu îți dorești coșuri sau pori înfundați.

Fumezi. Este unul dintre cele mai întâlnite vicii, dar și unul dintre cele mai nocive. S-a demonstrat că nicotina și celelalte chimicale pe care le conține tutunul afectează în mod direct pielea. Acestea încetinesc producția de colagen și elastină, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Ridurile pronunțate în jurul ochilor și buzelor, dar și pielea lipsită de vitalitate sunt doar câteva dintre rezultatele negative ale acestui viciu.

Pentru diminuarea acestor efecte, vitaminele A și C sunt numai bune. Dar pentru stoparea definitivă a acestor efecte cea mai eficientă metodă rămâne, însă, renunțarea la viciu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Cum să aplici masca de față: ritualul pentru un ten proaspăt și luminos

Citeste si: Ponturi de înfrumuseţare de la frumoasa Inna! Vezi de ce produs este “dependentă”

Citeste si: Cristina Mihaela Dorobanțu își întreține tenul cu o cremă românească! Costă doar 30 de lei!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Bei prea multă cafea. Un alt viciu mult mai puțin nociv, însă, este consumul de cafea. În abundență poate crea mari probleme asupra tenului. Din fericire substanțele din cafea nu au o relație directă cu apariția coșurilor. Însă, consumată în abundență, cafeau, îți poate produce insomnii. Lipsa somnului va stimula producția de sebum, iar ulterior porii ți se vor înfunda. Secretul este moderația. Nu mai mult de două cești de cafea pe zi, iar pielea ta va rămâne la fel de luminată și plină de vitalitate.

Folosești aceleași produse de îngrijire pe o periodă îndelungată. Este indicat ca odată cu schimbarea anotimpurilor, de la rece la cald și invers, să îți schimbi produsele de îngrijire a tenului. Conform unei reguli universal cunoscute, produsele grase sunt mai potrivite în sezonul rece când tenul este expus la vânt si frig, astfel devenind mai uscat. Pentru anotimpul cald când pielea transpiră mai mult sunt potrivite produsele cu o bază mai light.

O piele curată, frumoasă, care să te facă să radiezi de fericire, necesită un ritual de îngrijire cu reguli stricte. Bea multă apă, consumă fructe și legume și nu-ți neglija somnul de frumusețe!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Masca de față cu cafea te scapă de cearcăne

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies