Ne otrăvim singuri: alimente pe care le consumăm în fiecare zi și care ne pot ucide
În menținerea unei stări bune de sănătate, alimentația joacă un rol capital, esențial, celebrul profesor neurolog și cercetător Dumitru Constantin Dulcan indică fără dubii pe marii dușmani, ”ucigașii albi” ai sistemului imunitar.
Din punctul său de vedere, reputatul neurolog e categoric: sunt trei prafuri albe, otrăvitoare pentru sănătatea noastru. Trei alimente care se regăsesc zilnic în alimentația noastră. Dacă nu împreună, separat cu siguranță.
„Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni
Citeste si: Horoscop vineri, 19 iulie. Schimbări radicale în viața unei zodii! Nici nu va înțelege ce i se întâmplă!
În sprijinul celor spuse de profesorul Dulcan, vine și celebrul biolog și reputat cercetător în alimentație Gheorghe Mencinicopschi.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi vine și ne spune că alimentele bogate în sare, spre exemplu, duc la deshidratare care, nu se manifestă prin sete acută, ci prin dorința de alimente sărate. Confundăm foarte des setea cu foamea, de aceea sfatul lui este să bem un pahar cu apă și să așteptăm.
Mâncăm apoi doar dacă ne mai este foame după jumătate de oră.Citeste si: Câteva grame din această toxină pot UCIDE întreaga omenire. Detaliul șocant care a speriat cercetătorii!
Zahărul vine și 4kcal la fiecare gram dar, pentru a fi arse aceste calorii, organismul are nevoie și de vitamine, magneziu și crom, explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi în cartea sa “Revoluția în bucătărie”.
Citeste si: Declarația unui tată a ÎNGROZIT milioane de femei: ”Făcea baie cu fiica mea de 6 ani!”
Dacă nu i le dai, le va consuma din ce are deja și apoi va cere înlocuirea lor. Insulina nu mai poate transporta glucoza din sânge în mod corespunzător la fiecare celulă, din care să-și ia energie și atunci se va ajunge la o permanență dorință de dulce.