Negresă cu alune de pădure. Același gust, într-o altă formă!

retete de gustare

Negresă cu alune de pădure

Negresa cu alune de pădure se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de negresă cu alune de pădure.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă negresă cu alune de pădure, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Negresă cu alune de pădure

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de prăjitură cu vișine și cremă de brânză a doamnei Coco de pe TikTok. „Totdeauna dăm drumul la cuptor înainte să ne apucăm de prăjitură.”

Negresă cu alune de pădure[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Rețeta de supă de linte a maicii Nicolaida: „Este o rețetă relativ simplă, însă foarte bună. Lintea este bogată în proteine, în general, în vitamine.”

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

negresa
Negresă cu alune de pădure[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 4 mere 
  • 150 g de alune de pădure+ în plus
  • 350 g de făină
  • 350 g de zahăr
  • 5 ouă
  • pudră de cacao
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 esență de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 pachet de unt

negresa cu alune de padure
Negresă cu alune de pădure[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Negresă cu alune de pădure[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt, pe care o poți unge cu unt sau tapeta cu hârtie de copt.
    Curăță 4 mere și rade-le pe râzătoarea cu gauri mici. Presară puțin zahăr peste mere pentru a le aduce un gust mai intens și apoi așază-le deoparte.
  2. Într-un castron mare, amestecă împreună 350 de grame de făină, 305 grame de zahăr, pudra de cacao, un plic de zahăr vanilinat și un plic de praf de copt. În alt castron, bate bine 5 ouă cu o esență de vanilie până obții o compoziție spumoasă și omogenă.
  3. Topește 250 de grame de unt și adaugă-l treptat în amestecul de ouă, amestecând continuu pentru a încorpora bine untul. Apoi, adaugă amestecul de ingrediente uscate în compoziția cu ouă și unt. Amestecă bine până când obții un aluat omogen.
  4. Acum este momentul să adaugi merele și alunele de pădure pisate în aluatul de ciocolată. Amestecă ușor pentru a le încorpora uniform în aluat.
  5. Toarnă aluatul rezultat în tava pregătită și nivelează-l cu o spatulă. Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace prăjitura timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când o scobitoare introdusa în mijlocul prăjiturii iese curata. De asemenea, puteți utiliza forme speciale tip triunghi, in care sa așezați aluatul.
  6. După ce s-a copt, scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în tavă pentru câteva minute înainte de a o tăia în porții. De asemenea, în cazul în care ați ales formele de triunghi pentru a le coace, este nevoie ca ulterior, odată ce sunt coapte, să le faceți un mici triunghi deasupra fiecăruia, în care să puneți în plus, câteva bucățele de alune de pădure. După acest pas, rețeta este gata de servit și savurat alături de cei dragi!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Negresă cu alune de pădure[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Rețeta de biscuiți din ovăz cu vișine și alune de pădure a Annei Lesko. Un desert sănătos, ideal pentru cei mici! “Nu aș putea să vă descriu în cuvinte cât de frumos miroase.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies