Negresa cu alune de pădure se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de negresă cu alune de pădure.
Rețetă de Negresă cu alune de pădure
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 4 mere
- 150 g de alune de pădure+ în plus
- 350 g de făină
- 350 g de zahăr
- 5 ouă
- pudră de cacao
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 esență de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 1/2 pachet de unt
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o
Mod de preparare
- Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt, pe care o poți unge cu unt sau tapeta cu hârtie de copt. Curăță 4 mere și rade-le pe râzătoarea cu gauri mici.
- Într-un castron mare, amestecă împreună 350 de grame de făină, 305 grame de zahăr, pudra de cacao, un plic de zahăr vanilinat și un plic de praf de copt. În alt castron, bate bine 5 ouă cu o esență de vanilie până obții o compoziție spumoasă și omogenă.
- Topește 250 de grame de unt și adaugă-l treptat în amestecul de ouă, amestecând continuu pentru a încorpora bine untul. Apoi, adaugă amestecul de ingrediente uscate în compoziția cu ouă și unt. Amestecă bine până când obții un aluat omogen.
- Acum este momentul să adaugi merele și alunele de pădure pisate în aluatul de ciocolată. Amestecă ușor pentru a le încorpora uniform în aluat.
- Toarnă aluatul rezultat în tava pregătită și nivelează-l cu o spatulă. Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace prăjitura timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când o scobitoare introdusa în mijlocul prăjiturii iese curata. De asemenea, puteți utiliza forme speciale tip triunghi, in care sa așezați aluatul.
- După ce s-a copt, scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în tavă pentru câteva minute înainte de a o tăia în porții. De asemenea, în cazul în care ați ales formele de triunghi pentru a le coace, este nevoie ca ulterior, odată ce sunt coapte, să le faceți un mici triunghi deasupra fiecăruia, în care să puneți în plus, câteva bucățele de alune de pădure. După acest pas, rețeta este gata de servit și savurat alături de cei dragi!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.