Negresa cu cremă de vanilie la mijloc și zmeură reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de negresă cu cremă de vanilie la mijloc și zmeură. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă negresă cu cremă de vanilie la mijloc și zmeură, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Negresă cu cremă de vanilie la mijloc și zmeură
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de negresă cu cremă de vanilie la mijloc și zmeură, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – o oră
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Negresă cu cremă de vanilie la mijloc și zmeură
Ingrediente pentru negresă
- o cană de făină
- o cană de zahăr granulat
- o jumătate de cană de pudră de cacao
- o linguriță de praf de copt
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- o jumătate de linguriță de sare
- o jumătate de cană de ulei
- 2 ouă mari (la temperatura camerei)
- o cană de apă fierbinte
- o linguriță de esență de vanilie
Ingrediente pentru crema de vanilie
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- o cană de smântână lichidă
- un sfert de cană de zahăr pudră
- o linguriță de esență de vanilie
Ingrediente pentru topping
- o cană de zmeură proaspătă
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Chec cu ciocolată și glazură de ciocolată neagră și albă
Mod de preparare - Negresă cu cremă de vanilie la mijloc și zmeură
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. În continuare, ungeți și făinați o tavă dreptunghiulară de cuptor.
Pasul 2. Acum vom avea nevoie de un bol mare, în care veți combina o cană de făină, o cană de zahăr granulat, o jumătate de cană de pudră de cacao, o linguriță de praf de copt, o linguriță de bicarbonat de sodiu și o jumătate de linguriță de sare. Adăugați apoi și o jumătate de cană de ulei, 2 ouă mari (la temperatura camerei), o cană de apă fierbinte și esența de vanilie în bol și amestecați până se omogenizează bine.
Pasul 3. Între timp, vom face și crema de vanilie. Așadar, vom avea nevoie de un bol mare, în care vom amesteca o cană de smântână lichidă, cu un sfert de cană de zahăr pudră și o linguriță de esența de vanilie până se formează vârfuri tari.
Pasul 3. Turnați o jumătate din aluatul de negresă în tava de cuptor pregătită, turnați apoi crema de vanilie preparată, apoi restul cantității de aluat de negresă și presărați deasupra și câteva bucăți de zmeură proaspătă și coaceți timp de 35-40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată. Scoateți negresa din cuptor și lăsați-o să se răcească complet pe un grătar.
Pasul 4. Odată ce negresă s-a răcit, folosiți un cuțit zimțat pentru a o tăia în bucățele de dimensiuni potrivite. Negresa se poate pudra cu zahăr pudră și se poate servi imediat sau se mai poate păstra la frigider, iar rețeta este gata!
Pasul 5. De menționat este și faptul că atunci când vine vorba despre fructele utilizate, zmeura se poate înlocui cu orice alte fructe, de la măr și pară, până la bucăți de mango, căpșune, kiwi, ananas sau cireșe.
Negresa cu cremă de vanilie la mijloc și zmeură este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Kofta kebab, un fel de mâncare din Orientul Mijlociu