Negresă cu zmeură deasupra. Mult mai gustoasă cu o cupă de înghețată!

Negresă cu zmeură deasupra

Negresa cu zmeură deasupra se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de negresă cu zmeură deasupra. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă negresă cu zmeură deasupra, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Negresă cu zmeură deasupra

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute

Citește și: Plăcintă cu prune. Un gust acrișor și ceva fermecător!

Negresă cu zmeură deasupra [Sursa foto: freepik]

Citește și: Pui Curry cu orez basmati. Încearcă și tu un preparat cu origine indiană!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Timp de preparare- 30 de minute

Timp total- o ora

Rețeta este pentru 6 persoane

Negresă cu zmeură deasupra [Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 g de făină
  • 350 g de ciocolată amăruie
  • 300 g de unt
  • 250 g de zahăr brun
  • 50 g de pudră de cacao

Negresă cu zmeură deasupra [Sursa foto: freepik]

  • 60 g de zahăr
  • 20 ml de cafea, pregătită în prealabil
  • o esență de vanilie
  • Sare
  • Câteva bucățele de zmeură proaspătă

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Negresă cu zmeură deasupra [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să ne ocupăm de prepararea tăvii. Așadar, vom avea nevoie de o tavă pătrată sau dreptunghiulară, în funcție de preferințe, pe care vom așeza hârtie de copt, a cărei margini ar trebui să fie puțin mai înaltă decât tava, astfel încât la final desertul să fie scos mai ușor.
  • Acum ne vom ocupa și de prepararea desertului în sine. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz la foc mediu, și în care vom adăuga untul, alături de ciocolată amăruie. Așteptăm ca cele 2 ingrediente să se topească complet, iar imediat apoi vom stinge și focul la aragaz. Imediat apoi, vom adăuga peste ciocolata topită, zahărul brun, dar și cel alb, și amestecăm cu ajutorul unui tel până când acesta este încorporat foarte bine în ciocolata topită. Imediat apoi, vom adăuga și esența de vanilie, un praf de sare, după gust, dar și cafeaua pe care am pregătit-o în prealabil. Amestecăm tot cu ajutorul unui tel, până când toate aceste ingrediente s-au încorporat împreună.

Negresă cu zmeură deasupra [Sursa foto: freepik]

  • În momentul în care toate vi s-au încorporat de minune, a venit timpul să adăugăm și ouăle, însă abia în momentul în care compoziția din tigaie este ușor călduță, și nu fierbinte. În cazul în care nu are temperatura dorită, mai așteptăm să se răcească puțin. Încorporăm imediat ouăle, însă treptat, timp în care vom amesteca continuu astfel încât acesta să se încorporeze așa cum trebuie. Imediat apoi, putem trece și la făină, pe care o vom adăuga toată deodată, și o vom încorpora cu ajutorul unui tel, dat fiind faptul că negresa trebuie să fie o prăjitură densă.
  • În continuare, vom adăuga și pudra de cacao pe care am cernut o în prealabil, astfel încât să nu avem cocoloașe în compoziție, și o încorporăm cu ajutorul unui tel, până când toate ingredientele au un rezultat uniform.

Negresă cu zmeură deasupra [Sursa foto: freepik]

  • Compoziția se transferă apoi în tava pregătită anterior, iar cu ajutorul unei spatule o vom distribui pe toată suprafața tăvii, astfel încât să ne asigurăm că este întinsă așa cum ne dorim. Odată ce toată compoziția este distribuită, vom da de 2 sau de 3 ori cu tava de masă, astfel încât să scoatem eventualele bule de aer din compoziția pentru negresă.
  • Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, vom lăsa negresa să se răcească în totalitate, iar ulterior o vom scoate din tavă.
  • Rețeta de astăzi este gata de servit, cu câteva bucățele de zmeură proaspătă deasupra. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Negresă cu zmeură deasupra [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Pui Curry cu orez basmati. Încearcă și tu un preparat cu origine indiană!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte