Negresa de post este prăjitura ideală în această perioadă. Iată cum trebuie să o preparați, ca să iasă delicioasă, chiar dacă nu conține lapte, ouă sau unt.
Dacă aveți poftă de ceva dulce, încercați fără ezitare să preparați o negresă de post. Această prăjitură este extrem de gustoasă și nici nu o să vă dați seama că nu are lapte, ouă sau unt.
Negresa de post, o prăjitură ieftină și bună
Citeste si: Ce să mănânci seara pentru a slăbi
Citeste si: Istoria croissantului. S-a inventat în formă de semilună, pentru a simboliza turcii
Negresa se numără printre prăjiturile care se fac cel mai repede.
Cu siguranță aveți deja în bucătărie ceea ce veți folosi pentru negresă. Pentru că suntem în Postul Paștelui, încercați rețeta de post a acestei prăjituri.
Vă garantăm că va ieși la fel de gustoasă și în plus, este și mai ieftină, spre deosebire de negresa clasică.
Chiar dacă nu veți pune ouă, lapte sau unt, negresa va fi pufoasă, pentru că în compoziție veți adăuga apă minerală. În plus, și dulceața va da o frăgezime și o aromă aparte prăjiturii.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente pentru blat negresă:
- două căni de făină
- 100 g zahăr
- 3 linguri cacao
- o jumătate de cană de nucă măcinată
- un plic de praf de copt
- o cană și jumătate de apă minerală
- o jumătate de cană de ulei
- 300 g dulceață
Ingrediente pentru glazură:
- două linguri de cacao
- 3 linguri de zahăr
- o lingură de ulei
- 3 linguri de apă
- esență de rom
Citeste si: Tort egiptean. Nu-l găsești în nicio cofetărie după rețeta asta inedită
Citeste si: Cum faci cea mai bună PLĂCINTĂ de DOVLEAC. E o singură rețetă și te vei ”ține” de ea toată viața
Cum se prepară negresa de post
Amestecați foarte bine făina, zahărul, cacaoa, praful de copt, nuca măcinată și un praf de sare. Apoi turnați apa minerală și uleiul și mixați bine compoziția.
Puteți să faceți acest lucru cu un tel, nu este nevoie să folosiți mixerul. Dulceața se pune ultima și se amestecă din nou foarte bine în compoziție.
Puteți pune orice fel de dulceață, în funcție de ceea ce vă place mai mult. Datorită acesteia, negresa va fi umedă, pufoasă și moale.
Bineînțeles că se poate să folosiți și gem, în loc de dulceață, dar prăjitura va fi mult mai uscată. Chiar și așa, veți obține o negresă pufoasă, așa că folosiți ceea ce aveți în cămară.
Blatul astfel obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe care o băgați în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Pentru glazură, puneți într-o crăticioară cacaoa și zahărul, amestecați, iar apoi turnați uleiul și apa. Puneți pe foc mic aceste ingrediente și lăsați glazura să se întărească, până devine așa cum v-o doriți dumneavoastră.
Amestecați din când în când în glazură. Apoi o lăsați să se răcorească puțin și îi puneți esența de rom. La final, când încă este călduță, o turnați peste negresă și lăsați prăjitura să se răcească de tot. De-abia apoi o puteți tăia în bucățele.