Aceasta negresa nu contine zahar si are glazura sanatoasa, asa ca iti recomandam sa o incerci.
Ingrediente
300g curmale fara sambure
200g ciocolata neagra
200g unt
4oua mari, batute
150g de faina cu factor de crestere
Pentru glazura
2 fructe de avocado coapte, curatate de coaja si taiate grosier
4 linguri de pudra de
2 linguri de sirop de artar
Mod de preparare
1. Pune curmalele intr-o oala si adauga 150ml de apa. Fierbe usor pana cand sunt moi, apoi transforma-le intr-un piure. Rupe ciocolata si taie untul in cuburi, apoi adauga-le intr-un vas la bain-marie. Lasa la racit.
2. Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Pune piureul de curmale in amestecul de ciocolata, apoi adauga ouale si faina. Pune intr-o tava si coace timp de 20 de minute. Lasa la racit in tava timp de 15 minute, apoi rastoarna pe un gratar de prajituri.
3. Prepara glazura inainte de a servi. Pune toate ingredientele intr-un blender si amesteca. Adauga peste blat.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro