Aceasta combinatie delicioasa de capsuni si otet balsamic face ca aceste negrese sa fie dulci si lipicioase!
Ingrediente
115g ciocolata neagra
2 lingurite extract de vanilie
4 lingurite otet balsamic
2 linguri pudra de cacao
2
1 lingura zahar farin
225g zahar granular
Un varf de sare
125g faina
1 lingurita amidon
1 cana de capsuni tocate
115g unt
Mod de preparare
Gateste capsunuile, zaharul, 2 linguri otet balsamic si amidonul la foc mic pana cand gemul se ingroasa. Ia de pe foc si adauga restul de otet balsamic. Lasa la racit.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune hartie de copt intr-o tava.
Rupe ciocolata in bucati si topeste alaturi de unt intr-un vas rezistent la caldura, pus la bain-marie. Dupa ce s-au topit complet, ia de pe foc.
Adauga ouale, unul cate unul, zaharul granulat, sarea si extractul de vanilie, faina si pudra de cacao, amestecand dupa fiecare adaugare.
Pune aluatul intr-o tava si niveleaza.
sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro