Negresa de post se prepara rapid chiar si pentru un incepator in ale bucatariei, iese delicios garantat.
De ce aveti nevoie:
- 5 cani faina
- 1 cana si jumatate de zahar
- 1 cana si jumatate de apa calda
- 6 linguri de ulei
- 1 plic cacao
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 amoniac sau praf de copt
- 1 lingurita de
- 1 plic glazura
- nuca si esenta de rom, dupa gust.
Cum se prepara:
1. Intr-un bol amestecati 5 cani de faina- de dimensiunea celor de ceai- cu un plic de cacao, un praf de sare si doua plicuri de zahar vanilat. Amestecati.
2. In al doilea bol puneti o cana si jumatate de zahar si o cana si jumatate de apa calda.
3. Puneti continutul din al doilea bol in primul si amestecati.
4. Intr-o ceasca sau un pahar mic stingeti praful de copt cu o lingurita de otet.
5. Puneti praful de copt stins peste continut.
6. Adaugati nuca, daca va place.
7. Incalziti cuptorul.
8. Ungeti tava cu ulei si apoi tapati-o cu faina.
9. Adaugati continutul.
10. Puneti tava la cuptor la foc mare 10 minute, dupa 10 minute o lasati alte 10 la foc mic.
11. Amestecati continutul plicului de glazura cu 3-4 lingurite de apa rece si adaugati glazura peste prajitura scoasa din cuptor.
12. Lasati prajitura doua ore inainte de taiere.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sursa: DcNews.ro