Aceasta reteta de negrese este delicioasa si sanatoasa pentru ca nu contine zahar adaugat.
Ingrediente
20 de curmale fara sambure
1 lingurita bicarbonat de sodiu
185ml sirop de artar
125g unt nesarat, taiat bucati
85g pudra de cacao
80g seminte de chia macinate
85g faina de cocos
2 oua
2 foi de gelatina puternice
3675 de dulceata naturala de zmeura
Preincalzeste cuptorul la 160 e grade. Pune hartie de copt intr-o tava patrata.
Pune curmalele si 250ml de apa intr-o tigaie. Adauga bicarbonatul si pune pe foc mediu. Asteapta sa fiarba si gateste, amestecand ocazional, timp de 10 minute sau pana cand obtii o pasta moale. Raceste usor, apoi pune intr-un procesor alimentar.
Adauga siropul de artar si untul si amesteca pana cand obtii o pasta.
Combina cacao, semintele de chia macinate, faina de cocos si un praf de sare intr-un vas. Incorporeaza piurerul de curmale, apoi incorporeaza si ouale, pe rand.
Pune in tava si coace timp de 30 de minute. Lasa sa se raceasca in tava.
Pune foile de gelatina in apa rece timp de 5 minute, pana se inmoaie.
Adauga dulceata de zmeura intr-un vas, la foc mediu si amesteca timp de 2-3 minute.
Stoarce excesul de apa din gelatina si adauga in dulceata, amestecand bine.
Adauga peste negrese si tine la frigider timp de doua ore pentru a se stabiliza. Taie in patrate.
sursa
Ingrediente
20 de curmale fara sambure
1 lingurita bicarbonat de sodiu
185ml sirop de artar
125g unt nesarat, taiat bucati
85g pudra de cacao
80g
seminte de chia macinate
85g faina de cocos
2 oua
2 foi de gelatina puternice
3675 de dulceata naturala de zmeura
Mod de preparare Preincalzeste cuptorul la 160 e grade. Pune hartie de copt intr-o tava patrata.
Pune curmalele si 250ml de apa intr-o tigaie. Adauga bicarbonatul si pune pe foc mediu. Asteapta sa fiarba si gateste, amestecand ocazional, timp de 10 minute sau pana cand obtii o pasta moale.
Raceste usor, apoi pune intr-un procesor alimentar.
Adauga siropul de artar si untul si amesteca pana cand obtii o pasta.
Combina cacao, semintele de chia macinate, faina de cocos si un praf de sare intr-un vas. Incorporeaza piurerul de curmale, apoi incorporeaza si ouale, pe rand.
Pune in tava si coace timp de 30 de minute. Lasa sa se raceasca in tava.
Pune foile de gelatina in apa rece timp de 5 minute, pana se inmoaie.
Adauga dulceata de zmeura intr-un vas, la foc mediu si amesteca timp de 2-3 minute.
Stoarce excesul de apa din gelatina si adauga in dulceata, amestecand bine.
Adauga peste negrese si tine la frigider timp de doua ore pentru a se stabiliza. Taie in patrate.
sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro