Nelu Tătaru, despre prelungirea stării de alertă. Ce a anunțat Ministrul Sănătății despre situația actuală din România, ce măsuri vor fi impuse.
Nelu Tătaru este de părere că prelungirea stării de alertă, după 15 iulie, este „aproape iminentă” iar Guvernul estimează că în următoarele două săptămâni se vor înregistra între aproximativ 500 și 700 de noi cazuri de Covid-19 în România.
De asemenea, ministrul Sănătății mai spune că evoluția epidemiologică din prezent nu indică necesitatea reinstaurării stării de urgență.
Citeste si: Alertă în România! Raed Arafat a fost amenințat cu moartea: „M-am obișnuit”
„În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență: „Instituim acea stare de urgență...”
Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli.
Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a afirmat Nelu Tătaru.Carantină, doar în plan local
Mai mult, Tătaru mai spune că este posibilă instalării carantinei la nivel local, dar că izolarea cazurilor noi sau a focarelor este mai importantă.
Citeste si: Apelul disperat al unui renumit medic, despre coronavirus: „Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei”
„La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele.
foto: hepta.ro.