Nelu Tătaru, despre transferarea bolnavilor de Covid-19 în străinătate

Nelu Tătaru
Nelu Tătaru despre mutarea pacientilor in strainatate

Ce spune Ministrul Sănătății despre criza de patul libere de la Terapie Intensivă. Anunț de ultimă oră.

În plină criză sanitară, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea ca unuii dintre bolnavi de Covid să fie transferați în străinătate, după modelul altor țări.

Declarația ministrului vine după ce săptămâna trecută Klaus Iohannis a anunțat că România a inițiat contacte cu state europene pentru mutarea pacienților la nevoie.

Nelu Tătatu a dezvăluit că deocamdată nu este cazul ca România să transfere bolnavii de Covid-19 în străinătate, însă, atunci când va fi nevoie de transferuri în străinătate ale pacienților infectați cu noul coronavirus, aceste cazuri vor fi gestionate centralizat, la

nivel european.

Citeste si: COVID-19 sau o simplă răceală? Cum facem diferența?!

„La nivelul Comisiei Europene se fac aceste transferuri, cum avem comandamentul pentru vaccin, cum avem eu ştiu, comandamentul pentru medicamente, remdesivir. Există şi acest comandament. Este un comandament care va face o gestionarea acestor cazuri, dar în acest moment nu este cazul la noi. Noi am evaluat la nivelul fiecărui spital potenţialul de extensie a paturilor de terapie intensivă odată ca şi dotare, a doua oară că şi personal, şi avem şi evaluarea lor la nivel de judeţ şi

la nivel de regiune. avem, acele pături care sunt operaţionale în acest moment sau operaționabile în 7-14 zile în măsura în care va fi nevoie”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Bolnavii de coronavirus
Bolnavii de coronavirus, mutati in strainatate[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Carantină parțială în România! Lista completă a restricțiilor!

Aproape 315000 de români au fost infectatți cu noul coronavirus

Până marți, 10 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 314.295 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

211.408 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.304 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.682 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

 

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Reacții neașteptate după alegerile din SUA. Cine a comentat pierderea lui Donald Trump?!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies