Află din rândurile de mai jos cum poți prepara New York Cheesecake!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara cea mai delicioasă rețetă de New York Cheesecake. Desertul este ușor de preparat și extrem de cremos, cu conținut scăzut de carbohidrați, fără crustă.
Rețeta de New York Cheesecake
Ingrediente
-
680g cremă de brânză la temperatura camerei
-
3/4 lingurițe de îndulcitor cu Stevia sau zahăr, după preferințe
-
3/4 căni de smântână
- ulei de cocos sau unt
-
4 ouă
-
1 lingură vanilie sau 1 lingură coajă de lămâie
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Tort cu cremă de mascarpone și zmeură. Alege să îți sărbătorești ziua cu acest minunat tort!
Ingrediente pentru topping, după preferințe
- Sos de zmeură
- Siropul de arțar
- Fructe
- Frișcă
Mod de preparare
- Pentru a prepara cel mai gustos cheesecake, primul pas este preîncălzirea cuptorului la 325 de grade.
- Al doilea pas este înfășurarea exteriorului unei tigăi arcuite de 22 cm cu folie de staniol, pentru ca aceasta să fie impermeabilă.
- Al treilea pas este ungerea tigăii în interior cu ulei de cocos sau unt, după preferințe.
- În al patrulea pas se mixează într-un mixer cu bol crema de brânză. Ulterior, se adaugă și zahărul în compoziție.
- În al cincilea pas se vă adăuga și smântâna și se vă amesteca corespunzător.
- În al șaselea pas trebuie să spargeți ouăle și să le adăugați unul câte unul. De asemenea, trebuie să amestecați după fiecare adăugare.
- În al șaptelea pas se adaugă ingredientele rămase și se amestecă până la omogenizare.
- În pasul opt trebuie să turnați aluatul de cheesecake în tavă și să puneți tava într-o baie de apă de aproximativ 2cm. Metoda de coacere pe baie de apă și răcirea lungă și lentă în cuptor sunt foarte importante pentru obținerea rezultatelor dorite.
- Ulterior, coaceți timp de 75 până la 90 de minute până când se fixează și devine maro auriu. Partea superioară nu ar trebui să se zguduie prea mult când este fixată, însă se poate mișca puțin. Mai apoi, opriți cuptorul și deschideți ușor ușa de la cuptor timp de 30 de minute.
- Scoateți cheesecake-ul și lăsați să se răcească până când prăjitura ajunge la temperatura camerei. Scoateți părțile laterale ale tăvii și lăsați-o să se răcească în frigider până când se fixează complet, timp de câteva ore.
Sfaturi pentru cel mai bun cheesecake
Pentru a obține cel mai cremos cheesecake, gospodinele trebuie să țină cont de câteva trucuri simple. Spre exemplu, un sfat util este faptul că ouăle nu trebuie amestecate în exces, deoarece proteinele din ele sunt delicate. De asemenea, acestea trebuie adăugate la sfârșitul mixării, unul câte unul, și amestecat totul ușor la viteză mică până când acestea se combină.
Un alt truc pentru gospodine în prepararea cheesecake-ului este folosirea metodei de baie de apă atunci când prăjitura se coace în cuptor. În acest fel, nu vor apărea problemele de crăpare pe care le au adesea prăjiturile cu brânză.
Un alt sfat eficient este lăsarea cheesecake-ului în cuptor după ce se stinge cronometrul. Mai apoi, se deschide ușa cuptorului și se introduce o lingură de lemn, astfel încât căldura să poată ieși încet. Se oprește cuptorul și se lasă cheesecake-ul acolo aproximativ 45 de minute. De altfel, baia de apă și răcirea lentă ajută la eliminarea problemelor de crăpare și cădere.
Pentru a obține un cheesecake puțin mai mare, femeile trebuie să utilizeze o tigaie de 20cm. Aceasta trebuie lăsată să fiarbă încă 10 minute.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.