Acest ingredient este regăsit în nenumărate creme și seruri pe care le folosim în rutina de îngrijire.
Există șanse mari să utilizezi produse care să conțină acest ingredient, însă nici nu să nu realizezi, așa că află acum ce este, care îi sunt beneficiile și cum se utilizează, mai exact.
Ce este niacinamida
Niacinamida este un ingredient benefic pentru piele, fiind o formă a vitaminei B3. Organismul nostru nu produce suficient din această vitamină, așa că trebuie să o luăm ie prin alimentație, fie prin produse de îngrijire, dat fiind faptul că celulele pielii au nevoie de niacinamidă pentru a funcționa corect, aceasta
Unul dintre marile avantaje ale niacinamidei este că se potrivește tuturor tipurilor de ten. Dacă ai pielea grasă, te poate ajuta să reglezi producția de sebum, iar dacă ai pielea uscată, contribuie la menținerea hidratării, nu în ultimul rând, chiar și dacă ai pielea sensibilă o poți folosi, fără să îți provoace iritații. În plus, niacinamida are și alte beneficii, printre care se află și faptul că poate reduce roșeața, uniformizează tenul și ajută la estomparea petelor pigmentare, fiind un aliat de încredere în rutina ta de îngrijire a pielii.
Citește și: Care este durata de viață a produselor de machiaj? Cât rezistă produsele și cum să le îngrijești corect

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Beneficiile niacinamidei în îngrijirea pielii
1. Luminozitate
Niacinamida este un ingredient ideal pentru tine dacă ai pielea sensibilă, pete pigmentare sau semne de îmbătrânire. Ajută la uniformizarea tenului, blocând enzima responsabilă de apariția petelor și îmbunătățește aspectul pielii. De astfel, se pare că o cremă cu niacinamidă, aplicată de 2 ori pe zi timp de 2 săptămâni, poate reduce considerabil hiperpigmentarea și poate oferi un ten mai luminos.
Cu alte cuvinte, dacă vrei un ten mai uniform și sănătos, încearcă produse care conțin niacinamidă și bucură-te de beneficiile acestui ingredient pe pielea ta.2. Anti-îmbătrânire
Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea ta produce tot mai puțin colagen, proteina care o menține fermă și netedă, iar acest lucru duce la apariția ridurilor și la pierderea elasticității. Vestea bună este că niacinamida te poate ajuta, stimulând producția de colagen și încetinind formarea ridurilor.

3. Ameliorarea acneei
Dacă ai tenul gras sau te confrunți cu acneea, niacinamida ajută la reglarea producției de sebum, prevenind astfel excesul de ulei care poate duce la apariția coșurilor.
4. Reducerea rozaceei
Pe de altă parte, dacă ai pielea sensibilă sau te confrunți cu rozaceea, niacinamida poate susține bariera naturală a pielii, reducând sensibilitatea și protejând tenul de factorii iritanți. Pielea cu rozacee este mai fragilă și are nevoie de hidratare intensă, de aceea niacinamida stimulează producția de ceramide, cele care sunt esențiale pentru menținerea hidratării și prevenirea pierderii de apă. Astfel, pielea devine mai rezistentă, mai calmă și mai echilibrată. Folosită regulat, niacinamida ajută la întărirea pielii și la reducerea roșeții, oferindu-ți un ten mult mai protejat.

Cum se utilizează niacinamida
Niacinamida se găsește adesea în seruri și creme, de obicei diverse produse care rămân pe piele după aplicare. Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat să o folosești de 2 ori pe zi, dimineața și seara. Acest ingredient este cunoscut pentru capacitatea sa de a calma pielea, reducând iritațiile și roșeața, dar și pentru efectele sale de iluminare a tenului. Niacinamida poate fi combinată cu alte ingrediente benefice, cum ar fi acidul hialuronic, care ajută la hidratarea pielii, sau alte substanțe care au rol în calmarea și regenerarea tenului. Este important însă să ții cont de faptul că fiecare produs are o formulă diferită, așa că trebuie să te asiguri că o folosești corect, mai ales pentru că fiecare tip de piele are nevoi diferite, ceea ce înseamnă că și aplicarea este una diferită.
