Nici nu te-ai gandi ca acest obicei poate duce la orbire! Uite ce iti poate afecta vederea

Nici nu te-ai gandi ca acest obicei poate duce la orbire! Uite ce iti poate afecta vederea
Nici nu te-ai gandi ca acest obicei poate duce la orbire! Uite ce iti poate afecta vederea

Ochii sunt un lucru de pret si trebuie sa avem grija de ei. Foarte multe persoane au obiceuri care dauneaza vederii si nici macar nu stiu ce pericole ii pandesc.

Practici sporturi cu mingea fara protectie- tenisul sau squasul sunt activitati periculoase daca nu esti atenta. “Unele sporturi prezinta pericole pentru vedere si pot provoca rani sau leziuni. Toate acestea pot fi prevenite prin purtarea unor ochelari de protectie” spune Richard Shugarman, profesor de oftalmologie la Universitatea din Miami.

Porti lentilele de contact prea mult timp- profesorul Shugarman spune ca a intalnit cazuri in care purtarea lentilelor de contact pentru un timp indelungat a dus la pierderea vederii.

Acest lucru se datoreaza faptului ca ochiul fiind acoperit de lentila, nu primeste sufficient oxigen. Lacrimile nu ajung la cornee pentru a o curata si se dezvolta astfel bacterii si infectii.

Iti freci ochii- “Acesta este probabil cel mai comun si prost obicei pe care il au oamenii si care pune in pericol sanatatea ochilor” spune Shugarman. Toate bacteriile pe care le ai pe degete se transfera pe ochi, cauzand infectii.

Cea mai buna solutie este sa folosesti picaturi de ochi pentru a inlatura impuritatile.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Folosesti un tub de mascara de prea mult timp- acesta poate fi contaminat cu bacterii si particule de praf, care iti pot afecta vederea.

Nu porti ochelari de soare- daca petreci mult timp in soare, ochelarii trebuie sa fie un accesoriu indispensabil.

Soarele se reflecta si in apa si in nisip iar lumina acestuia poate duce la orbire.

Sursa www.womenshealthmag.com



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Prăjitura cu căpșuni, rețeta delicioasă a Elwirei Petrei. „Neapărat încercați rețeta asta”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies