Nici tu nu bei suficienta apa? Iata 6 metode simple care sa te ajute sa te hidratezi cat trebuie!

Nici tu nu bei suficienta apa? Iata 6 metode simple care sa te ajute sa te hidratezi cat trebuie!
Nici tu nu bei suficienta apa? Iata 6 metode simple care sa te ajute sa te hidratezi cat trebuie!

A consuma zilnic 2 litri de apq ar trebui sa fie un reflex simplu, determinat de senzatia de sete.

Din pacate insa, de cele mai multe ori, este nevoie sa ne autoimpunem acest gest, fie pentru ca altfel nu simtim nevoia, fie pentru ca gustul apei nu ne atrage.

Spre deosebire de apa, care are doar cateva urme de minerale, orice alt lichid presupune o compozitie chimica cu elemente positive si negative, iar cantitatea consumata nu mai poate fi “la liber”, ci va fi limitata astfel incat sa obtinem doar efectele benefice din respectivul produs.

Aportul hidric zilnic este asigurat de multe ori de un produs la moda, si anume bauturile racoritoare. Alaturi de cafea si ceai, sucurile au devenit alternativa comuna la consumul de apa, ajungandu-se chiar la paradoxul unui supraconsum.

Apa in sine nu poate fi inlocuita din dieta zilnica, insa daca nu suporti deloc acest “obicei”, exista metode prin care sa ai un aport optim cu efort minim si placere maxima.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Astfel, pentru “pacatosii” care incearca sa-si camufleze placerile si slabiciunile sub dezideratul nobil de a consuma cat mai multe lichide, trebuie sa recunoastem bauturile racoritoare, ceaiul si cafeaua drept variante acceptabile de hidratare. Macar nu contin alcool!

Foloseste fara teama laptele degresat!- Are un continut caloric redus si este o sursa nepretuita de calciu, vitamine si minerale.

Doza optima de calciu pentru un adult presupune consumul a minim 500 ml de lapte pe zi, deci nu vei avea decat avantaje. In caz de intoleranta la lactoza, apeleaza la produsele lactate fermentate (iaurt, lapte batut, sana) in variana cu continut minim de grasime, fara fructe sau cereale adaugate.

Reinvata sa faci limonada sau sirop!- Decat sa cumperi bauturi racoritoare, prepara-ti singura traditionala limonada din lamaie, miere si apa.

O alta varianta ar fi dizolvarea unei lingurite de dulceata sau sirop de fructe intr-un pahar cu apa. Satisface nevoia de dulce si transforma apa intr-o bautura “gustoasa”.

Consuma multe legume proaspete!- Ingredientul lor principal este apa – frunze de salata, varza sau spanac, rosii, castraveti, ardei gras etc. Excesul de cruditati este incurajat si chiar recomandat! Fructele proaspete sunt si ele o solutie pentru aportul de lichide, insa contin zahar si implicit calorii.

Citește și: Ea este noua iubită a lui Ionuț de la Casa Iubirii! Cum au fost surprinși fostul concurent și frumoasa șatenă, chiar de ziua ei- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Prepara-ti singura Ice Tea!- Pune in filtrul de cafea 2-3 pliculete de ceai de fructe si lasa sa curga peste ele 1 litru de apa.

Consumat rece, cu cateva cuburi de gheata si fara adaos de zahar este ideal pentru hidratare! In plus, vei scapa de inconvenientul ceaiului clasic care este prea fierbinte ca sa fie baut “ca apa”.

Gateste mancarurile cu sos!- Fie ca e vorba de preparatele cu carne sau legume, gatitul umed (inabusit) creste digerabilitatea proteinelor din carne, iar sosul de rosii sau zeama din cutiile de conserve de legume contine apa, vitamine, minerale si foarte putine calorii.

Prefera tocanita gratarului si piftia de curcan mezelurilor – sunt bogate in apa, dietetic si sanatoase!

Trebuie sa te auto-convingi ca apa este sanatoasa!- Chiar daca nu iti provoaca un extaz de placere, propune-ti sa bei un pahar de apa la fiecare masa principala, iar în felul acesta vei atinge un consum de minim 750 ml pe zi, ceea ce este mult mai bine decat deloc!
Sursa: www.csid.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Premii pe bandă rulantă la “The Floor”: la fiecare patru ediții, un mare câștigător “The Floor” intră în posesia sumei de 50.000 de lei

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Schimbarea la care a apelat Tavi Clonda, înainte de petrecerea aniversară a fiicei sale. „Marele blond! Artiștii, știți cum e, își schimbă părul, dar năravul, ba.”

În ce zile și la ce oră va fi difuzat noul serial turcesc „Inimă rebelă”, care va începe pe 2 octombrie la Kanal D

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies