Cunoscutul bucătar a pornit de jos.
Nicolai Tand este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi din țară, care în ziua de astăzi se bucură de un succes considerabil în domeniul în care activează. Cu toate acestea, pentru a ajunge în punctul în care se află în prezent, acesta a pornit de foarte jos.
Invitat în cadrul podcastului „Gând la Gând cu Teo”, Nicolai Tand a povestit despre peripețiile prin care a trecut de-a lungul vieții.
Nicolai Tand, vânzător de ziare în Franța
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro
La vârsta de doar 20 de ani, Nicolai Tand a plecat în Franța, pentru a-și ajuta mama din punct de vedere financiar.
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
„ Primul meu duș, după câteva zile nespălat, m-am dus la un centru. Într-un garaj acolo era un furtun și primul meu duș în Franța a fost în acest centru, în care aveam un furtun cu apă și m-am spălat. Eram tare bucuros că nu mă spălasem de o săptămână. Eram mai mulți prieteni și mi s-a spus că pot să fac un ban vânzând ziare. Era un centru la Gare de Lyon, care era făcut de niște francezi pentru a-i ajuta pe străini, un fel de ajutor în care tu puteai să mergi să cumperi un ziar, care era despre străini și oameni fără casă. Vorbea despre povești ale oamenilor străzilor. Acest ziar se cumpăra cu 3 franci și puteai să îl cumperi cu 10. Era un fel de business. Atunci eu am făcut rost de niște bani împrumut, am mers la gară, acum cumpărat prima dată 30 de ziare și trebuia să le vând undeva. Mi-a zis ca să le vând să caut niște magazine unde vine multă lume și să stau în fața magazinului. Am fost și am căutat pe străzi un magazin mai retras unde nu era alt român deja .”, a povestit Nicolai Tand.