Niculina Stoican, destăinuiri din casa bunicilor și mersul la câmp cu animalele. Ce lecții importante a învățat artista? „Brânza s-o cruți, că la oi nu-ți place să te duci”.

Niculina Stoican, destăinuiri din casa bunicilor și mersul la câmp cu animalele. Ce lecții importante a învățat artista?  „Brânza s-o cruți, că la oi nu-ți place să te duci”.
Niculina Stoican, destăinuiri din casa bunicilor și mersul la câmp cu animalele. Ce lecții importante a învățat artista? „Brânza s-o cruți, că la oi nu-ți place să te duci”.

Niculina Stoican a povestit, în urmă cu doi ani, despre momentele petrecute în casa bunicilor și lecțiile învățate la acea vreme.

Niculina Stoican, îndrăgita și cunoscuta interpretă de muzică populară, a deschis cufărul cu amintiri, iar în urmă cu doi ani, într-un interviu pentru Povești de succes în România, realizat de Maria Liliana Oșca, artista de muzică populară a povestit despre lecțiile învățate în casa bunicilor și cum a fost nevoită să se prindă în treburile gospodărești. Nu-i plăcea să meargă la câmp, așa că era prima care se oferea să rămân acasă pentru a face mâncare oamenilor care munceau.

„Îmi zicea „Mâine dimineață, la rată,(nr. la autobuz), îți iei plăsuța și te duci la mumă-ta, la oraș. De-alea ca tine care nu mă ascultă și nu-mi ascultă cuvântul, nu-mi trebuie prin obor. Să te duci la ea să te țină ea.” Și mă întrebam ce făceam. Îmi spunea că am făcut asta, am făcut asta. Ce a vorbit ea cu mine? Avea tot felul de strategii și ne spunea povești.
„Vezi când te măriți, să nu faci cum a făcut aia din poveste de a trimis-o, nu a făcut și n-a dres.” Mă duceam la muncă și spunea: „Cine vrea să se ducă la muncă pe câmp, cine-i vrednic și vrea să facă mâncare și să țină rostul casei, îl trimit acasă să facă de mâncare la oameni.” Eu eram prima, că nu-mi plăcea la munca câmpului. Am preferat să stau acasă și să învăț rostul casei, să fac curățenie.
Și aranjam frumos să nu mă trimită la câmp.”
, a povestit Niculina Stoican.

Niculina Stoican, lecțiile despre mâncare și importanța ei, învățate de la bunica sa

Citește și: Cum a reușit Niculina Stoican să treacă peste momentele grele din viață și ce anume a ajutat-o să se vindece. “A fost, este și va rămâne salvarea mea sufletească, spirituală, fizică.”

Niculina Stoican
Niculina Stoican[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Niculina Stoican, despre învățăturile preluate de la bunica Eugenia. Regulile pe care familia trebuia să le respecte. „Fiecare aveam ceva de făcut.”

Artista a povestit și despre cum arătau mesele alături de toți nepoții bunicii și cum era trimisă la câmp cu animalele, iar cea mai importantă lecție pe care a învățat-o este să nu risipească mâncarea, deoarece bunica lor era cea care se afla mereu cu

ochii pe ei și îi învăța să fie responsabil de mici. Chiar dacă lua în derâdere acele lucruri atunci, acum și-a dat seama că a avut de învățat lecții prețioase. „Mă trimitea la vite și-mi dădea mâncare, pâine, o roșioară, brânză. Și eu mă uitam acolo și spuneam „Dă-mi brânză mai multă.” Iar ea „Brânza s-o cruți, că la oi nu-ți place să te duci”. Să mănânc mai puțin.
Sau dacă ne punea la masă, ne punea la masa rotată toți nepoții și ne dădea să mâncăm dintr-o strachină mare, toți mâncam. Și masa avea scăunele mici de lemn cu 3 picioare. Și ne atrăgea atenția: „Nu luați mult în lingură, luați cât trebuie să nu risipiți mâncarea de la farfurie până la gură”. Niște lucruri care mie mi-au rămas în minte. Să nu risipești mâncarea. Normal că noi, copiii, ne dădeam peste lingură.
Noi nu am învățat să mâncăm mai puțin, ci să nu risipești mâncarea.”,
a mai spus Niculina Stoican.

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Niculina Stoican
Niculina Stoican[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

„Nu te certa cu măgarii!” Niculina Stoican, postare neașteptată pe rețelele de socializare, după ce a pierdut procesul intentat de Constantin Enceanu

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Ținutele pe care le-am creat la concertele mele sunt unicate". Loredana Groza, despre cele mai iconice ținute ale sale. Ce face cu hainele pe care nu le mai poartă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies