Noi măsuri stricte împotriva coronavirusului înainte de Crăciun! Carantina și închiderea restaurantelor, printre restricțiile anunțate

Noi măsuri stricte împotriva coronavirusului înainte de Crăciun!
Noi măsuri stricte împotriva coronavirusului înainte de Crăciun!

Mai multe țări din Europa anunță măsuri dure înainte de sărbători, după ce varianta Omicron a început să se răspândească foarte rapid!

Europa se află în continuare sub amenințarea coronavirusului! Din cauza noii variante Omicron, care se răspândește din ce în ce mai rapid, mai multe țări din Uniunea Europeană au decis să ia măsuri pentru a lupta împotriva virusului, relatează publicația franceză  „Le Journal du dimanche”

„Știința ne spune că ne putem aștepta ca Omicron să fie noua variantă dominantă în Europa până la jumătatea lunii ianuarie”, a declarat Ursula Von der Leyen.

Citeste si: Este oficial! Pensiile se vor majora începând de la 1 ianuarie 2022! Câți bani vor primi seniorii în curând?

Carantina și închiderea restaurantelor, printre restricțiile anunțate
Carantina și închiderea restaurantelor, printre restricțiile anunțate[Sursa foto: PixaBay]

Olanda, printre primele țări care anunță restricții dure

Încă de pe data de 19 decembrie 2021, autoritățile din Olanda au anunțat că introduc restricții dure pentru combaterea răspândirii variantei Omicron a coronavirusului. 

„Este inevitabil și trebuie să intervenim acum ca măsură de precauție”, a anunțat prim-ministrul, Mark Rutte, în cadrul unui discurs televizat difuzat pe data de 18 decembrie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Mai mult, oficialii anunță că până la mijlocul lunii ianuarie toate magazinele neesențiale, restaurantele, barurile, cinematografele, muzeele și teatrele vor fi închise.

De asemenea, au fost implementate măsuri privind numărul de oaspeți pe care oamenii pot să-i primească acasă de sărbători. Astfel, vor fi nevoiți să se limiteze la două persoane, cu excepţia zilelor de 25 decembrie și 31 decembrie, când se permit patru invitaţi.

Citeste si: Marius Budăi, nou anunț despre majorarea pensiilor: Nu va exista cetățean cu pensie sub 1.000 de lei

Noi măsuri stricte împotriva coronavirusului înainte de Crăciun!
Noi măsuri stricte împotriva coronavirusului înainte de Crăciun![Sursa foto: PixaBay]

Irlanda introduce carantina de noapte!

Autoritățile din Irlanda au anunțat că toate pub-urile, barurile și restaurantele vor putea funcționa doar până la ora 20:00.

Este prea riscant să intrăm în perioada Crăciunului fără restricţii”, a declarat premierul Irlandei, Micheal Martin.  

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Din păcate, varianta Omicron a pus stăpânire și pe Irlanda, un procent de 51% reprezentând noile cazuri de infecție cu această nouă tulpină a SARS-CoV-2. Evenimentele care au loc în spații închise trebuie să se încheie înainte de ora 20:00.

Varianta Omicron amenință multe țări europene!

Pe lista țărilor în care au fost implementate măsuri dure împotriva coronavirusului se află, de asemenea, și Danemarca.

Autoritățile au anunțat restricții similare cu cele din Olanda și Irlanda, astfel că barurile şi restaurantele trebuie să-şi închidă uşile la ora 23.00 şi să nu mai servească băuturi alcoolice de la ora 22.00. 

„Trebuie să ne limităm activitatea. Cu toții trebuie să ne limităm contactele sociale”, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen într-o conferință de presă.

Multe alte țări din Uniunea Europeană au implementat reguli pentru a limita răspândirea variantei Omicron.

Persoanele care intenționează să treacă granița în Italia, Irlanda, Grecia, Regatul Unit sau Portugalia trebuie să prezinte un test SARS-CoV-2 negativ la vamă, chiar şi dacă sunt vaccinaţi anti-COVID-19. 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ana Porgras s-a despărțit de iubitul ei? Mesajul subtil pe care l-a făcut public fosta gimnastă: „M-ai lăsat, dar totuși nu uita...”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies