Călătoriile în străinătate vor fi din nou valabile, însă cu anumite restricții. Care sunt acestea, potrivit ultimelor informații.
Românii își doresc revenirea la normalitate și implicit petrecerea concediilor în străinătate, ca înainte de pandemia de COVID-19. Cu toate că acest lucru va fi din nou posibil, multe state vor avea reguli stricte cu privire la intrarea cetățenilor pe teritoriile lor.
Reguli de călătorie în străinătate
Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, spune că toți cei care vor vrea să călătorească în străinătate vor trebui să aibă o dovadă că au efectuat vaccinul anti-COVID-19.
Citeste si: Acești români vor intra imediat în carantină! Ce decizie s-a luat
“Există dezbateri destul de profunde în Germania cu privire la diferențierile care ar putea interveni între cei vaccinați și cei nevaccinați. În România, vedem deja că există prestatori de servicii care lansează reduceri, facilități pentru cei vaccinați. Există companii aeriene, iar Asociația Internațională a Companiilor Aeriene a lucrat deja la un soft, care să țină evidența persoanelor vaccinate și vor să pună condiția pentru oferirea serviciilor de transport legate de vaccinare, după cum e posibil ca unele state din lume sau chiar
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Condiționările impuse de pandemie cu privire la călătoriile în străinătate, vor ridica probleme ale discriminării sau a dreptului la libera circulație.
Citeste si: Carantină totală din cauza noii tulpinii de COVID-19?! Ce spun experții?
“Ar fi o îngrădire a dreptului de circulație a persoanelor. Dar întrebarea este dacă se îngrădește în mod justificat sau nu. Statele asta vor analiza, dacă această condiționare este justificată. În situația în care statul ajunge la concluzia că în mod justificat se impune această condiție de acces, pentru că dorește să protejeze sănătatea publică, vor pune în balanță restricția și scopul restricției.
Statele vor pune în balanță inconvenientele și pierderile și pericolele că o societate nu se vaccinează. Judecătorul va fi chemat să spună este un tratament nejustificat sau justificat. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a înclinat spre protejarea publică”, a mai spus Asztalos Csaba.